Last news in Fakti

10 Март, 2017 11:28 1 205 3

Присъди за наркодилъри след споразумения с Прокуратурата

  • наркодилъри-
  • присъди

Наркоразпространители получиха осъдителни присъди след одобрени от съда споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен.

Предадените на съд за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение Пламен Маринов и съучастникът му Росен Русев сключиха споразумения с Окръжната прокуратура в Шумен за налагането на осъдителни присъди. Днес, 10 март 2017 г., състав на Шуменския окръжен съд одобри двете споразумения.

Ефективна присъда лишаване от свобода за срок от 1 година и 9 месеца при строг режим ще изтърпи Пламен Маринов, който в съучастие с Росен Русев без надлежно разрешително държал амфетамин с тегло 5, 80 г. с цел разпространение. Маринов е извършил деянието в условния срок по друга влязла в законна сила условна присъда. Със споразумението той прие да изтърпи и ефективно наказание лишаване от свобода за срок 7 месеца по предходната си присъда.

На Росен Русев бе наложено с одобреното от съда споразумение наказание лишаване от свобода за срок 1 година и 9 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Двамата мъже бяха задържани на 6 юли 2016 год. Те закупили високорисковите наркотични вещества във Варна. Полицията проследявала действията им в продължение на няколко месеца. На връщане от Варна двамата наркоразпространители били задържани. От началото на досъдебното производство Пламен Маринов е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Споразуменията влизат в сила веднага и са със сила на присъда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цацаров

    2 0 Отговор
    Изключително жестоки и назидателни присъди.
  • 2 Магистрат

    2 0 Отговор
    Тези хорица,са ги пуснали в отпуска беееее,как после някой млад,кандидат дилър да го е страх да продава???
  • 3 Европеец

    2 0 Отговор
    Ама двоумя се какво да напрвя да пия 2 водки и да карам МПС или да продавам наркотици,второто ми изглежда по-безопасно и доста по-доходно!