Last news in Fakti

17 Ноември, 2011 16:48 3 360 1

Разбиха лаборатория за синтетични наркотици на Ловешкия

  • софия-
  • лаборатория-
  • синтетични наркотици-
  • прекурсори-
  • пушки

31-годишен плевенчанин е задържан за 72 часа. Във вила, наета от него и съучастника му, полицаите открили пособия и суровини за производство на „пико”.

Разбиха лаборатория за синтетични наркотици на Ловешкия - 1
Снимка МВР

Специализираната полицейска операция на служители на ОДМВР – Плевен е проведена вчера във вилна зона "Мъртва долина" край областния град. Акцията била  насочена към противодействие на разпространяването на наркотици. В процес на производство на синтетична дрога, в имот в местността, са задържани двама мъже – на 31 и 22 години, от Плевен, единият е криминално проявен и осъждан.
В помещение на втория етаж във вилата служителите на реда намерили 5 колби с прозрачна течност, 2 чинии с бяло кристално вещество по тях, множество съдове и епруветки и 2 кутии с бяло кристално вещество. Полицаите открили и различни като вид и количество прекурсори, необходими за производство на синтетични наркотици, а също и 18 мобилни телефона, 3 електронни везни, лакмуси, кашон с епруветки, 2 пушки, чиито марка и модел предстои да бъдат установени.
При последвалия личен обиск на двамата мъже, у 31-годишния криминално проявен са намерени 10 гр амфетамин, около 10 гр суха зелена тревиста маса, четири сгънати пликчета с различни прахообразни вещества. Претърсен е лек автомобил "Форд Фокус" /силистренска регистрация/, ползван от задържания, като от него са иззети 4 мобилни телефона, револвер "Кол вайпър"- 9 мм., без предпазна муфа в цевта. От колата са иззети и кутийка с около 30 грама червено-кафяво вещество и станиолово топче с бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствените действия продължили в ресторант в района на язовир "Мъртва долина", собственост и стопанисван от 39-годишен плевенчанин. В дървена кутия, монтирана на стената на сервизното помещение, е намерено допълнително количество /около 10 грама/ суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.
При продължилото претърсване, във фургон зад ресторанта полицаите намерили 7 . пластмасови кутии, съдържащи общо около 7 килограма различни по вид прекурсори за производство на синтетични наркотици, които са предадени за лабораторна обработка.
В хода на продължилото около 4 месеца наблюдение над двамата «производители» е изяснено, че те използвали нает имот, избран като разположение на сравнително тихо и спокойно място, без много движение наоколо. Те се погрижили допълнително за сигурността като разположили около вилата охранителни видеокамери с видеомонитор в една от стаите за наблюдение на района около сградата. Синтезираният наркотик бил пласиран в Плевенска област, Ловеч, Севлиево, Троян и Велико Търново – сочат събраните до момента данни от разследването.
Мястото е посетено от прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен, разследващ полицай при ОДМВР-Плевен, експерт, служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» от областната дирекция. Двамата плевенчани са задържани първоначално със заповед за 24 часа. Разследващ полицай продължава работа по случая за престъпление по чл. 354 А, ал.1 от НК.
По-късно С.С.-Ловешкия /31г./,  криминално проявен и осъждан 3 пъти, е задържан за 72 часа и ще бъде искана постоянна мярка “задържане под стража”. Повдигнато му е обвинение по чл.354а, ал.2, т.4 във вр. с ал.1, във вр. с чл. 29 от НК (опасен рецидив).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Приятел

    0 0 Отговор
    Стефчоооо Стефчо пак ли?