Last news in Fakti

28 Март, 2017 11:22 1 189 2

12 години затвор за рецидивист, блудствал с две деца

  • мъж-
  • блудство-
  • деца

Апелативният съд в Бургас потвърди присъдата от 12 г. лишаване от свобода за 29-годишния Петър Петров от град Шивачево, община Твърдица, за блудство с две деца.

Младият мъж беше признат за виновен в това, че през месеците май и август 2015 година, в жилищен имот и в землището на село Сборище, е извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на две ненавършили 14 години момичета.

Наказанието за престъплението, което е извършено в условията на опасен рецидив, трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, реши още съдът.

Петров бе осъден да заплати и по 50 000 лева на законните представители на пострадалите за причинените неимуществени вреди.

Той е можело да получи и по-висока присъда, но още пред първоинстанционния съд делото е преминало по съкратената процедура, при което по закон наказанието се редуцира с 1/3.

В решението си втората инстанция посочва, че не намира основания за намаляване на присъдата, че по вид и размер то е правилно определено, при отчитане на всички налични отегчаващи и смекчаващи отговорността обстоятелства и точно спазване на правилата по Наказателния кодекс.

„С така определеното наказание в най-пълна степен ще се съдейства за поправяне и превъзпитание на подсъдимия, както и за постигане целите на генералната превенция“, пише още в постановения съдебен акт.

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред ВКС в 15-дневен срок от съобщаване на страните.

Подсъдимият многократно е осъждан за извършени престъпления против собствеността, като е изтърпявал и ефективно наказание лишаване от свобода в затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бургаския

    1 0 Отговор
    12 години!!!Подигравка!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Мими иванова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бургаския":

    Определенно е подигравка 😢😢😢😢😢