12 Април, 2017 19:20 1 858 4

Заловиха рецидивист, избягал от затвора

  • рецидивист-
  • затвор-
  • престъпник-
  • сдвр

Задържаният е конвоиран до затвора в Казичене, където следва да изтърпи присъдата си

Заловиха рецидивист, избягал от затвора - 1

Полицаи от СДВР задържаха мъж, избягал от затвора в Казичене през миналата година и извършил поредица от кражби и грабежи на територията на София. Данчо Миронов Стоянов е избягал от затвора в град Казичене.

На 7 март тази година в Седмо районно управление е додаден сигнал за откраднат от жилище портфейл, съдържащ голяма сума пари и банкови карти.

На 20 март полицаите получават втори сигнал, при който се твърдяло, че съмнителен мъж е заговорил малолетно момче на игрална междублокова площадка в София. Непознатият се представил на детето като г-н Николов и му обещало "участие в томбола", в която момчето можело да спечели велосипед. Мъжът поискал от детето да предостави адреса си. Детето завело мъжът до апартамента, където живее. Мъжът веднага се възползвал, като ударил детето в ребрата и го заплашил, че ще го пребие, ако не му даде парите в жилището. Отнета е сумата от 600 лв.

На 27 март друг човек се оплаква в Второ РУ СДВР, че на същия ден непознато лице е склонило малолетния му син да отключи входната врата на жилището им в столичния квартал "Надежда". След като влезнал в дома, непознатият отнел златни бижута, часовник и други ценни вещи.

На 6 април, четвъртък е подаден още един сигнал, този път в Девето районно управление. На същата дата непознато лице избутва малолетно дете, докато си отключвало входната врата на жилището в София. Мъжът отново задигнал златни накити и ценни вещи.

Под надзора на Софийска градска прокуратура по всеки един от подадените сигнали е образувано досъдебно производство. На 11 април, вторник, по време на проведена полицейска операция, в района на столичния квартал "Красно село" служителите на реда залавят в Стоянов в букмейкърски пункт.

Той е конвоиран обратно в затвора в град Казичене, където следва да изтърпи остатъчната си присъда в размер на 4 години.

Предвид факта, че Стоянов е многократно осъждан, а описаните по-горе грабежи се явяват извършени от него в условията на опасен рецидив, досъдебните производства срещу Стоянов ще бъдат изпратени в Софийската градска прокуратура. СГП ще осъществява надзора върху разследването и ще прецизира правната квалификация на деянията.

Срещу беглеца се очаква да бъде повдигнато и друго обвинение - Софийската районна прокуратура продължава разследването за извършено от Стоянов престъпление, а именно бягството му от затвора в Казичене.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    3 0 Отговор
    Няма ли кой да си прочисти патлака в тоя ла.нар :-)
  • 2 Димитър Борисов

    4 0 Отговор
    Такива рецидивисти трябва с много години да бъдат осъждани. Защото когато са на свобода те не са полезни за хората и за себе си.
  • 3 Аз съм патлачо тропачо

    0 0 Отговор
    Брат ми за такива като теб раздаващи правосъдие имам прясна екологична почва за теб
  • 4 Аз съм патлачо тропачо

    0 0 Отговор
    Остави законите на по компонентни от теб да решава Брат мииииии💩