Last news in Fakti

13 Април, 2017 09:46 1 028 1

Осъдиха жена, купувала гласове в Плевенско

  • присъда-
  • купуване-
  • гласове-
  • избори

За купуване на гласове преди изборите за 44-то НС в Плевен е наказана 40-годишната Аксения К. Санкцията й е 6 месеца затвор условно. Това съобщи на сайта си Окръжната прокуратура в Плевен.

Жената е предложила пари за гласовете на пет души в село Горна Митрополия.

Аксения К. се признала за виновна за това, че на неустановен ден в периода края на месец февруари до 26.03.2017 г. в с. Горна Митрополия, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, предложила на пет човека, всички от с.Горна Митрополия имотна облага – парична сума /на едно лице - 20лв., а на останалите - неустановена парична сума/, за да ги склони да упражнят избирателното си право при провеждане на парламентарни избори на 26.03.2017 г. в полза на определена политическа партия.

Наложено й е наказание шест месеца "лишаване от свобода", като на основание чл.66 от НК, изпълнението е отложено с тригодишен изпитателен срок. На същата е наложено и наказание лишаване от право да заема изборни държавни и обществени длъжности за срок от две години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    1 0 Отговор
    Малко и е на тая туркиня, да бяха и лепнали 6 години поне!