Last news in Fakti

19 Април, 2017 11:46 4 615 3

Димитър-Бабата: Не съм убиец! Защитавах живота си

  • димитър димитров-
  • бабата-
  • иван попов-костов-
  • убийство

Помориецът Димитър Димитров, по прякор Бабата, проговори за пръв път пред журналисти за стрелбата по наркобоса Иван Попов-Костов. Подсъдимият за предумишено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин, заяви, че единствената му цел е била да се защити от развилнелия се Костов, пише "Флагман".

„Само лоши неща пишете за мен. Наричате ме убиец. Аз не съм убиец, защитавах живота си. Това не беше нищо друго освен самозащита”, разкри видимо поотслабналият Димитров.

След въпрос, че, ако всеки започне да се защитава с пистолет, няма ли страната ни ще заприлича на Дивия запад, Бабата изненадващо сравни убийството пред „Омара” с обтегнатите отношения между САЩ и Северна Корея.

„Ами така изглежда. Виждате какво прави Северна Корея, дори и Америка се страхува от тях”, коментира Димитров. Припомняме, че въпреки версията за самозащита според изготвените експертизи по делото Бабата е изпразнил цял пълнител от „Макаров” в Страшилището за шанаджиите – общо 9 куршума заедно с този в цевта.

На предходното заседание пък съдебният лекар Косьо Янков категорично заяви, че 4 от тях са изстреляни в гърба на наркобоса.

Иначе процесът за убийството на 15-ти ноември 2015 г. беше отложен за пореден път. Причината - нередовно призован свидетел и липсата на повторна комплексна съдебно-медицинската психиатрична и психологична експертиза. Такава вече беше направена от специалисти от Варна по изричното настояване на адвоката на Бабата – Благой Потеров.

След като обаче не остана доволен от техните заключения, именитият бургаски защитник поиска изготвянето на нова, този път в столицата. Експертите в София явно са твърде заети и за 2 месеца от последното заседание на съда на 14-ти февруари, не успяха да намерят време да проведат интервю с обвиняемия, която означава, че по делото няма да има решение до лятото.

Очаква се на следващото заседание да бъде разпитан и последният пряк очевидец на убийството – Димитър Стефанов.

В момента той се намира в Германия и изпратената на адреса му в Поморие призовка е върната обратно. Неговият баща е обяснил, че Стефанов учи зад граница и ще може да се върне в България едва през юли. Това означава, че едва ли ще успее да присъства на следващото заседание на 30-ти май.

Възможно е той да бъде разпитан чрез видеовръзка или вече дадените от него показания да бъдат прочетени в съдебната зала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядото

    14 2 Отговор
    Нищо чудно да го видим в следващото Народно събрание. Строг и справедлив, истински патриот, милее за морето и Поморие.
    Браво!
  • 2 ех че кеф

    14 0 Отговор
    "Страшилището за шанаджиите" се е кротнал!Кой го направи това "страшилище" толкова важен и недосегаем?Когато Митьо Очите го последва, ще почерпя!
  • 3 Красимир Велчев-

    4 0 Отговор
    Аз съм кореняк софиянец,но въпреки,това,не мога ,да проумея с какво са по-различни психиатрите и психолозите в София от ,тези във Варна.Тяхната квалификация е абс олютно същата.Адвокатът на подсъдимия,не бил доволен от експертизата.По,тази логика следващия път,той може да оспори и експертизата от София и да поиска,такава ДА бъде направена ОТ чуждестранни специалисти .Това е начин,да се протака делото безкрайно.