24 Април, 2017 11:26 1 728 0

Заловиха над 1300 литра нелегален алкохол

  • нелегален алкохол
Заловиха над 1300 литра нелегален алкохол - 1
Снимка Агенция Митници

Над 1340 литра нелегален алкохол откриха служители от Митница Лом при две проверки.

При първия случай митническите служители от Митница Лом засичат интернет обява за продажба на „домашна" ракия в района на град Белоградчик. Мобилен екип на митницата се свързва с продавача и си уговаря среща, на която той пристига с 11 литра от стоката. Продавачът не успява да покаже документи за платен акциз. Разследващ митнически инспектор и митнически служители от „Оперативен контрол" на Митница Лом продължават проверката в дома на продавача, където той складира нелегалния алкохол. Открити са още 163 литра етилов алкохол без документи за платен акциз. Общото задържано количество е 174 литра.

При друг случай от същия ден митнически служители извършват проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране („казан") в община Оряхово. Там митническите служители установяват 960 литра етилов алкохол, изварен в обекта, в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Проверката продължила в жилищни помещения на собственика на казана, където са намерени още около 200 литра нелегален алкохол. Общото задържано количество е 1166 литра алкохол, който не е вписан в материалната отчетност на обекта и собственикът на специализирания обект не е представил документ за платен акциз.

По двата случая са образувани досъдебни производства по описа на Митница Лом.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА