Last news in Fakti

25 Април, 2017 17:06 2 067 1

17 г. затвор за мъж, убил жестоко пенсионерка

  • даниел павлов-
  • убийство-
  • пенсионерка
17 г. затвор за мъж, убил жестоко пенсионерка - 1

Врачанският окръжен съд осъди на 17 години затвор 19-годишния Даниел Павлов, който преди година уби жестоко възрастна жена в село Малорад.

Младежът, който не е от ромски произход, живеел заедно с баща си и баба си в селото. Не учел и не работел, но периодично помагал в стопанската дейност на различни домакинства.

Вечерта на 20 април м.г. Даниел отишъл в дома на семейство, на което често помагал и оставал да нощува там. След вечеря всички легнали да спят, като Павлов бил настанен в отделна стая до входната врата.

Поради минал конфликт с възрастна 87-годишната баба Цветана, той решил да отиде в дома й „да я набие, затова дето му отровила кучето“. Около полунощ Павлов напуснал къщата без да събуди обитателите.

Като стигнал до дома на Цветана Петрова, Даниел първо спрял тока от електрическото табло, след което разбил вратата и влязъл вътре. Той заварил събудената от шума жена, която се опитвала да стане от леглото и се нахвърлил върху нея с юмруци. Привеждайки я в безпомощно състояние, младежът притиснал парче плат върху устата й и натискал с коляно гръдния кош, докато тя престанала да показва признаци на живот.

След като оставил безжизненото тяло на възрастната жена, той опитал да намери пари и други ценности, включително и под дюшека на леглото, воден от спомена от влизането си в този дом преди години с цел кражба.

След като не открил нищо ценно обаче, се върнал в къщата на семейството и си легнал.

Сутринта на следващия ден във ВиК гр. Бяла Слатина бил получен сигнал за непрекъснат теч на вода в дома на пострадалата, след който бил изпратен екип на място. При посещението служителите открили трупа на жената, видели разхвърляните вещи във всички помещения и извикали органите на полицията.

Павлов почти веднага попаднал под подозрението на разследващите, които го извикали за разпит, но той успял да избяга и едва няколко часа по-късно бил намерен.

Непосредствено след задържането му подсъдимият споделил пред представители на органите на МВР за стореното от него, подробно обяснявайки механизма на деянието и оправдавайки се с трайно влошените отношения между него и пострадалата жена. Няколко седмици по-късно обаче той се отказал от първоначалните показания и отрекъл участието си в престъплението.

В хода на досъдебното производство били извършени множество действия по разследването, които установили съпричастността на Павлов към извършването на престъплението. Освен множество гласни доказателствени средства – разпити на свидетели, били назначени и трасологична, дактилоскопна, съдебно-медицинска и ДНК – експертизи на различни обекти. Изготвената съдебно-биологична експертиза е установила наличие на кръв от жертвата върху дрехите на извършителя.

Първоинстанционната присъда подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Саше

    13 0 Отговор
    Мартине, явно си намерил за необходимо изрично да подчертаеш в статията си, че убиецът НЕ е от ромски произход! Мотивът да го направиш си е твой, но ако искаш да наречеш себе си стойностен журналист, следващия път дебело подчертавай етническия произход на всички цигани, извършители на престъпления, вместо умишлено да го прикриваш, като повечето твои колеги. В противен случай не се мислете за големи журналисти, защото нарушавате умишлено основните принципи на журналистиката!
    А и съдът ако се отнася със същата строгост за всички извършители на подобни престъпления, цена нямаше да има. Добре че този изрод НЕ от ромски произход, та са го осъдили....