Last news in Fakti

9 Май, 2017 18:01 1 333 0

Иранецът, пренасял хероин за 14 милиона, остава в ареста

  • съд-
  • иранец-
  • хероин-
  • пловдив-
  • вахид нимехфороуш

Вахид Нимехфороуш се е опитал да пренесе 240 килограма хероин през българската граница

Иранецът, пренасял хероин за 14 милиона, остава в ареста - 1
Снимка: Апелативна прокуратура - Пловдив

Пловдивският апелативен съд остави в ареста иранецът Вахид Нимехфороуш, обвинен за пренасяне през границата на страната на 240 килограма хероин. Наркотикът е бил скрит в 468 консервени кутии за панировка за пиле в товарен автомобил с прикачено към него ремарке и е на стойност 13 915 000 лв.

Магистратите отказаха да променят мярката "задържане под стража", наложена му от Хасковския окръжен съд, под предтекст, че става въпрос за голямо количество хероин, на изключително висока стойност, внесен в България след предварително прецизно организиран трафик, с участието на лица от Иран, през Турция и България. Наркотикът е бил предназначен за разпространение на територията на друга държава членка на ЕС.

Пловдивските съдии счетоха, че е налице реалната опасност обвиняемият да се укрие, взимайки под внимание и факта, че той е чужд гражданин, няма адрес в страната и липсва каквато и да било възможност да се установи в България. Определението на съда е окончателно. Срещу иранският гражданин е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА