Last news in Fakti

23 Май, 2017 16:53 2 629 0

Съдят 18-годишен за убийство в Кърджали

  • съд-
  • убийство-
  • кърджали-
  • 18-годишен

Нурсен Х. прострелял 30-годишен след сбиване помежду им

Съдят 18-годишен за убийство в Кърджали - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжна прокуратура-Кърджали e внесла в съда обвинителен акт спрямо Нурсен Х., на 18 г., за това, че на 8 февруари в района на пазара в Кърджали умишлено е умъртвил 30-годишния Михаил Х. от село Петлино, съобщиха от пресцентъра на АП Пловдив.

Тогава възниква скандал между двамата, който прераства в сбиване и размяна на удари. Стига се до момент, в който 17-годишният тогава Нурсен вади пистолет и прострелва с няколко изстрела опонента си от село Петлино. Той е транспортиран до МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали, където по-късно почива.

В хода на разследването у Нурсен Х. са намерени два незаконно притежавани саморъчно преработени в бойни сигнално – газови пистолети и боеприпаси за тях.

Причина за убийството е конфликт между две фамилии, в основата на който стои млада жена, която пристанала на брата на Михаил от село Петлино и заживяла с него. До фаталната среща на Михаил с Нурсен, при която той е прострелян и по-късно почива.

По делото са разпитани свидетели, назначени експертизи, приобщени веществени доказателства и др. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд-Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА