Last news in Fakti

16 Декември, 2011 14:34 1 250 1

Задържаха 112 педофила

  • софия-
  • педофили-
  • международна операция-
  • „icarus”,-
  • европол-
  • гдбоп-
  • задържани са

Двадесет от тях са българи

Задържаха 112 педофила при мащабна международна операция „ICARUS”, насочена срещу разпространението на детска порнография в интернет.  Операцията бе проведена в 22 европейски държави, тя бе осъществена с подкрепата и координацията на Европол, в нея взе участие и ГДБОП.
По време на съвместните действия са идентифицирани 269 лица, свързани с престъпната дейност, извършени са претърсвания на 189 адреса.
Според директора на Европол Роб Уейнрайт операцията е нанесла сериозен удар на мрежите за разпространение на детска порнография в интернет.
Обект на операцията са били лица, разпространяващи материали, съдържащи видеозаписи на сексуална злоупотреба и изнасилване на бебета и много малки деца. Предстои да бъдат анализирани голяма част от материалите, иззети по време на извършените претърсвания. Установени са неизвестни до момента мрежи от сексуални насилници над деца, действащи чрез различни интернет канали.
Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом обяви, че това е първата операция, проведена в изпълнение на новия план за действие по проекта CIRCAMP, ръководен от Белгия и финансиран от Европейската комисия.
Както беше съобщено по-рано, на 25 октомври 2011 година в рамките на операция “ICARUS”, служители на ГДБОП и нейните териториални подразделения в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Варна, Пловдив, Плевен и Сливен, под наблюдението на съответните структури на прокуратурата са извършили претърсване на 20 адреса на територията на страната. Задържани са 20 лица и са иззети множество информационни носители с десетки терабайти видео файлове, съдържащи изключително отблъскващи сцени на сексуални действия с малки деца. По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.”
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    1 0 Отговор
    Това не са хора, това за мен са скапани извратеняци, които заслужават цялата строгост на ЗАКОНА! Дори при животните няма подобни извращения.