Last news in Fakti

15 Август, 2017 14:14 1 688 0

Мними социолози замесени в телефонни измами

  • социолози-
  • телефонни измами-
  • криминалисти-
  • сливен

Най-напред на стационарния телефон на нарочения за жертва се обаждал мъж, който се представял за социолог

Нова схема за телефонни измами е засечена в Сливен.

В нея, освен мними криминалисти, участват и мними социолози, предупредиха от полицията, цитирани от в. "Труд".

Най-напред на стационарния телефон на нарочения за жертва се обаждал мъж, който се представял за социолог. Във връзка с проучване, което се правело в момента, той трябвало да анкетира гражданите дали са ставали обект на телефонна измама.

Мъжът започвал да ги разпитва колко пъти са ставали жертва, какви суми са давали и разполагат ли със заделени пари.

Целта била да се изследва в кой район шарят измамниците и къде има най-много потърпевши.

След него следва обаждане по познатия сценарий - от мъж, който се представя за криминалист, и иска помощ уж за разобличаване на измамници.

Той уверява, че е запознат със "социологическото проучване" и обяснява, че полицията е по следите на престъпниците.

Затова съветва, ако те поискат пари от човека от другата страна на жицата, той да ги предаде. Службите на реда щели да им устроят капан и после да върнат сумата. После мнимият полицай искал и мобилен телефон с обяснението, че е необходимо да има постоянна връзка, за да се действа на момента.

Накрая се обаждали и "следените измамници", които искали различни суми пари под различен предлог. По схемата "социолози действат с полицията" вече са регистрирани два опита за измама в Сливен. Хората обаче не се поддали на опита да бъдат заблудени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА