Last news in Fakti

17 Август, 2017 16:19 1 021 1

"Ало" измамници погнаха Велики Преслав

  • "ало" измамници-
  • велики преслав-
  • пари

За по-малко от половин час в полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже

"Ало" измамници погнаха Велики Преслав - 1

За по-малко от половин час в полицейското управление в града са получени няколко сигнала от граждани, че на стационарните им телефони звънят непознати мъже.

Измамниците се подвизавали като полицаи.

Мнимите полицаи разпитвали хората, дали имат пари в дома си и каква е сумата, с която разполагат.

Обяснявали на жертвите си, че в града се провеждала акция за залавяне на измамници. За целта хората трябвало да оставят парите пред домовете, а цивилни щели да минат да ги вземат.

След това, когато им се обадели измамниците и отидат на адреса им, ще ги хванат на място.

От полицията призовават хората да не дават никакви лични данни на непознати, да не съобщават с какви парични суми разполагат и по никакъв повод да не оставят пари пред домовете си, включително да не хвърлят пари през терасите си.

"За пореден път информираме, че няма практика полицейски служител да иска съдействие от гражданин по такъв начин. Полицейските служители имат обозначителни знаци - карти или значки и винаги се представят с тях. Ако получите обаждане от непознат, който се представя за полицай и търси съдействие за залавяне на измамници искайки ви по телефона парична сума, бъдете сигурни, че става въпрос за измама", алармират от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 По бързата процедура

    1 0 Отговор
    Могат да се оставят пари навън,но задължително със дежурни автоматчици или сапьори с натрупан опит от преди демокрацията...