Last news in Fakti

15 Септември, 2017 17:18 1 490 0

Арестуваха четирима, пласирали дрога в Слънчев бряг

  • арест-
  • мъже-
  • дрога-
  • слънчев бряг

От началото на летния сезон те пласирали предимно кокаин на чужденци и по-заможни българи

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Слънчев бряг и други селища в страната, предава пресцентърът на МВР.

Те са задържани на 13 септември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в курортния комплекс.

Според събраните до момента доказателства Станимир К., Атанас П., Радослав М. и Дичко И. са започнали разпространението на наркотици като организирана група през януари 2017 г.

От началото на летния сезон те пласирали предимно кокаин на чужденци и по-заможни българи в Слънчев бряг.

При извършените обиски и претърсвания при задържането на участниците в групата у Станимир К. са намерени и иззети 23,44 г. кокаин, разпределени в дози и подготвени за продажба.

Част от тях са намерени в жилището му.

По-малко количество кокаин е открито и у Радослав М.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на трима от задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Днес ще бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тримата.

На Дичко И. е наложена мярка „Парична гаранция“ от 2000 лв., съобщават от спецпрокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА