Last news in Fakti

23 Декември, 2011 12:06 24 190 11

Намериха откраднат трактор (Видео)

  • кражба-
  • трактор
Намериха откраднат трактор (Видео) - 1
Снимка: МВР

Организирана престъпна група, занимавала се с кражби на селскостопанска техника, е задържана при полицейска операция, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция на служители от Столичната дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-Пазарджик е проведена вчера. В хода й, в района на „Черната котка”, те спрели за проверка камион с влекач марка „Рено Мидлум”, шофиран от криминално проявения Б.Б. /44 г./. При последвалата проверка се оказало, че превозваният товар е трактор „JCB”, откраднат ден по-рано от Велико Търново. Сигнал за изчезналата селскостопанска машина е подал собственикът – тревненска фирма, на 21 декември към 22.00 часа.

В камиона пътували още С.А. /29 г./ и М.Б. /36 г./- Павето, адресно регистрирани в столицата, криминално проявени за кражби и вече осъждани. Установено е, че тримата са автори на кражбата на трактора, задържани са в ареста в рамките на 24 часа.

При претърсване на жилището на М.В. в Панагюрище са открити и иззети двигател и регистрационни табели от лек автомобил БМВ. Справка в системата на ШИС посочва, че колата е обявена за издирване от Испания. Пак там са намерени регистрационни табели от трактор „JCB”, приспособления за пренабиване на номерата на рами на автомобили.

Работата по установяването на съпричастността на задържаните и към други кражби на селскостопанска техника продължава, издирват се и други техни съучастници. Материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9119

    0 0 Отговор
    това не е селскостопански трактор ,а комбинирам багер има огромна разлика между двете ,но нищо те журналистите не ги различават много тези неща нищо чудно утре да объркат такси с автобус
  • 2 някой

    0 0 Отговор
    Малко пояснение за пишещите по темата журналисти.Тoва , което се вижда на снимката е багер-товарач марка JSB.По скоро може да се причисли към строителната отколкото към селско стопанска техника.
  • 3 писна ми от БЕЗЗАКОНИЕТО

    1 0 Отговор
    Нека помислим,колко пари е дал този човек за тази машина и с колко е ощетен само финансово (да не говорим за притесненията,нервите и главоболията) при кражбата и - това са пари,които повечето живеещи в България хора не могат да съберат и за цял живот!ОТ ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХОДИ ЗА ПРИСЪДАТА НА ТЕЗИ ХОРА!!!
  • 4 renault_fen44e

    0 0 Отговор
    Според мен журналистите може и да не са сгрешили защото има много фермери които използват такива челни товарачи да прибутват зърнените култури по на вътре в хангарите за да има място за още или да товарят с тях тва също го правят доста земеделци
  • 5 ...

    0 1 Отговор
    tuko vij utre sbarkat po okolovrasnoto ili na crana maca jricite na liubovta s organi na NAP koito proverqvat kat za sabiraemostana taksite ot voda4ite na mps :D
  • 6 Валери Георгиев

    0 0 Отговор
    абсолютна застрахователна измама в почти всички случаи фирмата лизингодател застрахова техниката в своя дьщерна фирма която изнудва кандидат-собствениците с висок процент на каско и гражданска отговорност и при неплатени вноски се инсцинира кражба следкоето машината се продава на части или се изнася от Бьлгария с нередовни документи потози начин се избягват дьлгите сьдебни процедури точещи се по година и повече в случая просто не е платена изканата сума на полицаите или наряда е сменен или са разбрали за евентуално видеонаблюдение и са издьнили шофьора които е подбран за случая и е криминално проявен
  • 7 mi6o

    0 0 Отговор
    krci we 4ovek
  • 8 гробаря

    0 0 Отговор
    абе тоя трактор пак ли циганите са го откраднали абе нема щто бглгарите ни откраднахте сички занаяти
  • 9 Bagira

    0 0 Отговор
    Машината може да се води и като:сроителна и горска техника",но и да изпълнява товараческа работа в селското стопанство.
  • 10 джеки

    0 0 Отговор
    Бре па все отворковци тука --не бил трактора за селскостопански работи,а за строителни-да ви се не начуди човек.Все едно с един и същи нож не можеш да режеш краставици,домати ,хляб и т.н.Що не вземете да давате някакви по съглам коментари или по добре непишете щуротии.
  • 11 Hyundai/Mercedes

    0 0 Отговор
    В интерес на истината този трактор наистина е предназначен за строителната индустрия...друг е въпроса,че може да се ползва и на нивата,макар че аз през жиовта си не съм виждал такъв да прави друго освен да копае канализации и пътища :) Весели Празници!