Last news in Fakti

10 Октомври, 2017 20:31 1 879 4

Циганите, пребили до смърт мъж с крак от маса, остават в ареста

  • пребит-
  • смърт-
  • луковит

Тримата обвинени за убийството на Калоян Каменов в Луковит остават за постоянно в ареста, реши Окръжният съд в Ловеч, съобщава "Дарик".

С мярка за неотклонение задържане под стража са 35-годишният Красимир Костов, 24-годишният Веселин Костов и 22-годишният Самир Радоев, които на 6 октомври вечерта умъртвили 29-годишния си съгражданин.

Извършен е оглед на местопроизшествието и на трупа, каза в съдебната зала наблюдаващият прокурор Павлинка Кръстинова.

Разследващите органи са иззели дървен крак, счупен от маса, с който са нанасяни удари по Калоян, и диск от видеокамера на къща в съседство, запечатала побоя. На диска ще бъде назначена техническа експертиза.

Разпитани са свидетели и от техните показания е установено как е възникнал инцидентът.

Около 21.00 ч. в петък Давид карал колата на баща си „Опел Астра” по улица „Начална” в ромския квартал „Изток” в Луковит. До него се возел чичо му Калоян, на задната седалка имало още един пътник – Васил. В същото време на терасата на къщата на Красимир се черпели домакинът и двамата му приятели Веселин и Самир.

Давид паркирал в района и слязъл да търси свой братовчед. Към колата се приближил Веселин и започнал да удря в лицето през прозореца на автомобила Калоян. Към него се присъединил и Самир, по-късно пристигнал и Красимир, който носел дървена бухалка.

Свидетелят Васил казал, че видял как 35-годишният мъж ударил няколко пъти Калоян и той паднал на земята. Тримата продължили да го удрят.

Някой се обадил на роднини на 29-годишния мъж, те дошли и го заварили вече в безпомощно състояние. Качили го и го закарали в болницата, където лекарите констатирали смъртта му.

Аутопсията показала, че той има тежка черепно-мозъчна травма, рана в лявото слепоочие, получена в резултат на удар с твърд предмет с малка повърхност от рода на боксовете, счупване на черепната основа, множество контузии.

При разпита Веселин казал, че имал спречкване преди два-три месеца с Калоян. Затова била и фаталната свада в петък.

Обвиняемият също посочил, че в джоба си имал железен ключ с формата на буквата „Т” за смяна на свещи на моторна резачка и с него ударил по главата Калоян, след което продължил да го удря с дървена летва.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боже пази Булгатия

    9 6 Отговор
    Животни !

    Лошото е , че не само циганите са такива !

    Квиц-миц , ужас !
  • 2 Пенчо

    8 0 Отговор
    До живота!
  • 3 Дикембе Мутомбо

    2 0 Отговор
    Защо убийците се определят като цигани, а жертвата като мъж? Доколкото хванах и той е бил от този модел, а тях ги чакат в махалата да се върнат.

    Та за първи път ме е яд, че не са освободили някого предсрочно, защото няма достатъчно доказателства...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.