Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 14:15 2 342 1

Задържаха мъж за убийство преди 14 години

  • убийство-
  • пловдив-
  • никола камберов-
  • божидар моллов

Никола Камберов наръгал Божидар Моллов след спор за момиче

Задържаха мъж за убийство преди 14 години - 1
Снимка: Shutterstock

Полицията в Пловдив е задържала 30-годишен мъж, извършил убийство през 2003 г., съобщи на пресконференция заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева.

Чрез извършена ревизия от Окръжната прокуратура на т. нар. „Студени досиета”, е било предотвратено изтичането на давността за тежкото престъпление и извършителят ще понесе своята отговорност. Той е разкрит едва година преди изтичане на давностния срок за наказателно преследване.

Престъплението е извършено през декември 2003 година от Никола Камберов, който забил нож в гърба на 26-годишния Божидар Моллов след спор за момиче. Пострадалият починал от раните си въпреки намесата на "Бърза помощ". Към момента на убийството Камберов е бил на 16 години.

Той е привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа, като утре ще бъде внесено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

При разпита Камберов е признал за извършеното престъпление, а при извършения следствен експеримент е показал и описал точно мястото на престъплението, начинът на извършването му и мястото на река Марица, където е изхвърлил ножа след убийството.

"Наказанието, което може да получи обвиняемият, ако бъде признат за виновен, е лишаване от свобода от 3 до 12 години, тъй като по време на престъплението извършителят е бил непълнолетен“, допълни Андреева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    28 1 Отговор
    А защо за убийство трябва да има давност?! Само питам...