Last news in Fakti

15 Октомври, 2017 16:14 1 549 4

Полицията предупреждава за нови опити за телефонни измами

  • ало измама-
  • полиция

За нови опити за телефонни измами съобщават от полицията. Измамата отново е по схемата "оказване на съдействие при полицейска операция". Опитите са засечени от силите на реда в Нова Загора, съобщава БНР.
Към момента все още няма осъществена измама, но заплахата остава, алармират от Областната дирекция на полицията.

По схемата за оказване на съдействие основният похват, който използват престъпниците е да разберат номера на мобилния телефон на жертвата си. Това им дава възможност да блокират комуникацията на жертвата с близки и роднини както през стационарен, така и през мобилен апарат. Тогава започват заплахи и изнудване, докато не получат желаното.

Възможно е схемата да бъде променена, но искането на пари и ценности остава, посочват от полицията.
От там отново напомнят, че по време на полицейски операции не се използват ценности и средства на граждани. При съмнение за измама препоръката е да се звъни на телефон 112.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Шиле

    3 5 Отговор
    И как по-точно ще стане сдобиването с мобилния номер на жертвата и "блокирането на комуникацията с близките" през мобилен апарат - че нещо не ми е ясно. То и на автора много много не му е ясно и е писал врели-некипели.

    Коментиран от #2

  • 2 И таз добра

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Шиле":

    Има една апаратура,която заглушава мобилната връзка,в определен периметър

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тъпо седларов

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "И таз добра":

    Я сега обясни как става тази работа че хич не ми е ясна.
    Глупчо, за това не ти трябва да знаеш на някого номера да пуснеш смутител в квартала щото той не подбира шуми наред. Вероятно журнялята не са схванали точно каква е схемата. Народа е склонен да агрегира корупция, нали се сещаш че затова им минават на изнамниците номерата.