Last news in Fakti

9 Януари, 2012 13:10 1 008 0

Пресякоха търговия на културно-исторически ценности

  • димитровград-
  • търговия-
  • културно-исторически ценности-
  • престъпна група-
  • незаконни разкопки

Задържан е лидерът на престъпната група, занимавала се с незаконни разкопки – 33-годишен криминално проявeн

Операцията на служителите от сектор “Трафик на културни ценности” и колегите им от Хасково е реализирана вчера на територията на Димитровград, съобщиха от МВР. Целта на акцията била неутрализиране на четиричленна група, за която антимафиотите вече имали информация, че се занимава с незаконни разкопки и търговия с движими културни ценности. Те „атакували” адресите на четиримата и гаражите им, където открили 11  антични съдове, 14 накита, златни фибули, 42 бронзови антични монети, 7 републикански денара, 25 стрели и друго древно въоръжение. Иззети са 3 металотърсача и скенер, 270 патрона - калибър 22, и заглушител за малокалибрено оръжие.
Задържан е организаторът на групата е M.M. /33 г./ от Димитровград, криминално проявен. Установено е, че част от незаконно придобитите ценности той пласирал на пазара в Пловдив.
С полицейска мярка за 24 часа е задържан и един от неговите съучастници. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по документирането на престъпната дейност на групата продължава.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА