Last news in Fakti

9 Януари, 2012 16:36 2 144 2

Хазяин уби аргатина си, точил бил от виното му

  • велико търново-
  • убийство-
  • вино-
  • намушкан с нож

След едноседмичен денонощен труд служителите от ОДМВР  разкриха извършител на тежко криминално престъпление. По първоначални данни той бил вбесен от факта, че количеството от собственоръчно направеното му вино постепенно намалявало. На 3 януари към 11.00 ч. в РУП – Свищов на тел. 112 е получен сигнал  - във вилен имот в местността „Драчево Бърдо”,Свищовско, собственост на 80-годишна жена и 61-годишния й син И.И. е намерено безжизненото тяло на 60-годишен мъж. При извършения на местопроизшествието оглед е установено, че смъртта е настъпила след нанесени множество прободни рани в областта на гръдния кош и коремната кухина, версия потвърдена и при аутопсията. С разплитането на случая се заели криминалисти и дознатели на районното полицейско управление и на областната дирекция. Проведени били множество разпити на близки и съседи, назначени били и експертизи. При разговорите разследващите изяснили, че мъжът живеел в къщата, грижел се за стопанския двор и за отглеждането на животните. Не е имал конфликт с други хора, не разполагал с пари, контактите му били ограничени само с хазяите му.  На един етап от разследването се включили и психолози от Института по психология на МВР. Така криминалистите стигнали до извършителя на престъплението 61-годишния И.И. – регистриран за шофиране в нетрезво състояние. По първоначални данни хазяинът установил значителното намаляване на количеството на виното му, което държал в мазето. Той веднага заподозрял аргатина, но за да се убеди в подозренията си, оставил нишан. Същия ден се прибрал и веднага разбрал, че отново мъжът е посегнал на запасите му, чашата преляла, грабнал ножа и нанесъл фаталните удари. След 72-часово задържане с постановление на Окръжна прокуратура – Велико Търново, Окръжният съд е наложил на И.И. постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Работата по документирането на случая продължава.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    за туба оцет...българина е станал по добър откак е в европа,...генът си е ген и на вода не става къде ште да е ганьо си е той
  • 2 Даскала

    0 0 Отговор
    кик,много си неграмотен бе човек.Пълно е с неграмотници,които на всичкото отгоре дават и мнения.Жалко.