Last news in Fakti

10 Януари, 2012 13:55 1 411 1

Убиецът на разчленения Спас остава в ареста

  • спас денин-
  • труп-
  • сметище-
  • васил нонов

Задържаният за жестокото убийство на Спас Денин остава в ареста, среши Окръжният съд в Пазарджик. Васил Нонов е обвинен  че на 26 срещу 27 декември 2011 год. по особено мъчителен начин умишлено е умъртвил и разфасовал Спас Денин от село Ковачево.

Съдът счете, че съществува обоснованото предположение Нонов да е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице реалната опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Касае се за тежко умишлено деяние, за което се предвижда наказание не по-малко от 10 години лишаване от свобода или друго по-тежко наказание.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в Пловдив в тридневен срок. При постъпване на жалба или протест делото е насрочено за 17 януари 2012 г. от 10.30 часа.

Разсчеленият труп беше открит от работници на сметището в пазарджишкото село Алеко Константиново на 29 декември. Призори камион изсипал на сметището контейнер с боклук, от който изпаднали чувалите с останките. Трупът бил с отделени глава и крайници.

Аутопсията показа, че Спас Денин е бил мъртво пиян преди смъртта си. Алкохолът в кръвта му е 2,86 промила. По трупа са намерени общо девет прободни рани, от които мъжът е загинал. Разчленяването е станало след смъртта му.

„30 години съм съдебен лекар, подобно зверство за пръв път виждам", коментира патоанатомът, извършил аутопсията. Според него това убийство е много по-жестоко от убийството на сестрите Белнейски.

46-годишният Нонов беше задържан късно на 6 януари от полицията в Пазарджик, обут с обувките на жертвата. Той без постоянен адрес. Работи в сферата на строителството, от български произход, без видими психически отклонения, има съпруга и деца, но живее отделно от тях.

Причината, довела до жестокото убийство, е пиянска свада, при която убиецът е използвал уменията си да разфасова животни. Убийството е извършено в апартамент в централната градска част на Пазарджик. Двамата се срещнали в заведение в Пазарджик, след което са продължили да пият на мястото на убийството. След тежкото деяние Васил е обул обувките на жертвата и е разчленили трупа, като е изхвърлил останките в най-близкия контейнер в центъра на града.

Според служебния защитник на Нонов действията  му са продиктувани от агресивното поведение на Спас, който първи е нападнал своя домакин. След убийството Васил е изпаднал в паника и затова е разчленил трупа, допълни адвокат Комсийски.

Това, че тялото е  било разчленено 24-часа след смъртта  на Спас, не е израз на особена жестокост. Това е просто  реакция за прикриване на убийството и бягство от обществената отговорност, допълни още адвокат Комсийски. По думите му едва сега Васил е започнал да осъзнава напълно какво му се е случило  и дълбоко съжалява за извършеното престъпление.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan

    0 0 Отговор
    50 godini trebva na toq ne 10 toi goe razfasoval kato svinq,za nekoi kato go xvanat s 50g treva mu davat 3=4 godini pak za ubiicite 10 godini bravo bravo!