Last news in Fakti

19 Януари, 2012 10:54 1 737 0

Върнаха Марио Заека в ареста в Перник

  • марио любенов-
  • заека-
  • мирослава николова

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение

Вторият заподозрян за убийството на Мирослава Николова от Перник Марио Любенов-Заека изненадващо бе изведен късно вчера от психиатричната болница „Св. Наум“ на 4-и км в София и откаран в ареста. Няколко часа по-късно беше транспортиран до Перник, където ще бъде задържан за 72 часа. Вероятно в този срок ще му бъде повдигнато обвинение.

Марио бе изпратен в клиниката с постановление на прокуратурата от 12 януари. Психиатрите разполагаха с 15 дни, за да изготвят експертиза за състоянието му. Не е ясно какви са резултатите от изследването и дали според лекарите Марио е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Тройната психиатрична експертиза, която се подготвя в момента, е за случай от преди години в Перник свързан с изработката на фалшиви банкноти. По този случай срещу Марио Любенов има повдигнато обвинение.

Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че другият заподозрян за съпричастен към смъртта на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо е посочил Заека като физически извършител на убийството на момичето. Чочо обаче се застреля при огледа в апартамента му и не е ясно дали разследващите разполагат с доказателства.

По-рано стана ясно, че Марио Любенов е лежал в болницата на 4-ти километър през 2009 г. Той е постъпил в нея с пост-травматичен стрес, който е отключил шизофренията му, съобщи лекарят Владимир Николов, който е поставил диагнозата му.

Психиатърът заяви, че не е виждал Марио Любенов от година и половина, но когато е трябвало да го лекува, е имал симптоми на психично заболяване. Въпреки това, той уточни, че подобни симптоми могат да бъдат симулирани.

Лекарят категорично отхвърли обвиненията на майката на Мирослава, че е взел 10 хиляди лева, за да издаде експертизата. Според него, че диагнозата на Заека за онова време е точна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА