Last news in Fakti

7 Март, 2018 11:01 2 407 4

Откриха над 40 000 къса цигари в тайник на ремарке

  • митници-
  • тайник-
  • ремарке

Пространството между гредите на ремаркето е било затворено с ламарина

Опит за незаконен износ на 48 500 къса /2425 кутии/ цигари, с търговски цели към страни от Западна Европа, предотвратиха митнически служители на Митница Лом в района на Дунав мост 2.

В деня на националния празник - 3 март, на изходящо трасе пристига пътнически микробус, теглещ празно туристическо ремарке. Превозното средство, пътуващо за Германия е селектирано от митническите служители за проверка, при която се установява, че пространството между гредите на ремаркето е затворено с ламарина и в така оформената кухина са укрити 48 500 къса / 2425 кутии/ цигари от различни марки, вероятно предназначени за Германия.

За тютюневите изделия не са представени никакви търговски документи , както и такива по ЗАДС за превоз на акцизни стоки извън нормите за лично потребление при пътуване за страна членка на ЕС . Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. На водача на микробуса е съставен акт по ЗАДС .


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111

    8 2 Отговор
    Баце, бори контрабандата.
    Ама и той е част от играта, разбираш ли.

    Коментиран от #2

  • 2 Чичу Ади

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "111":

    Не е контрабанда това. Тези са от фирмите превозващи багаж от бг към запада и обратно. Тези цигари в Германия струват двойно повече от цената им в бг и там ги пласират на българите на доста по-ниска цена от пазарната. За тези 2500 кутии, превозвача печели поне 4-5000 ойро. Цигарите са с бандерол. Аз не пуша, но винаги когато се прибирам до бг. си взимам 10-на стека цигари, които пласирам тук и си избивам пътните разходи. Ако пътувах с кола, сигурно щях да взимам по 100 стека, не по 10.
  • 3 въй въй

    2 0 Отговор
    От време на време трябва да хващат някои за да може да имат оправдание че работят,а каналите на боко си текат яко
  • 4 Иванов

    3 0 Отговор
    Тези да не са на Кирил дето беше тук тези дни?