Last news in Fakti

15 Март, 2018 10:09 3 351 7

Съдят 17-годишен, убил приятел при катастрофа

  • златомир велчев-
  • айтос-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Златомир Велчев от Айтос се опитал да припише вината на покойника

Съдят 17-годишен, убил приятел при катастрофа - 1
Снимка: Facebook

17-годишният Златомир Велчев от Айтос ще застане пред Окръжния съд в Бургас по обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Процесът тръгва точно 26 месеца, след като на 31 декември 2015 г., 15 минути преди настъпването на Нова година, при движение с несъобразена скорост на разклона за Българово по пътя Айтос – Бургас в пияно състояние се забива с автомобил Peugeot в мантинела.

Ударът бил толкова силен, че през десния прозорец на колата изхвърчал спътникът му – 17-годишният Велислав Вълков. Младежът паднал в дере и загинал намясто. При инцидента пострадали още две момчета - 15-годишният тогава Дафин Ставрев и 19-годишният Стоян Кърев.

Първоначално и Златомир и оцелелите пътници твърдели, че зад волана е бил Велислав. Експертизата обаче показала, че именно Златомир е карал колата. Шофирал е без книжка, със скорост 125 км/ч при максимално допустима 90 км/ч. В кръвта си имал 0.84 промила алкохол.

Подсъдимият и жертвата били в една компания и празнували новогодишната нощ, уточняват от прокуратурата. По време на тържеството пили алкохол. След това решили да вземат колата на бащата на свой познат. Така четирима души тръгнали от бургаския комплекс „Меден рудник“, където празнували към Айтос, където се намирала компания от техни познати. Трагедията се разиграла на връщане от новогодишния купон.

За престъплениеto законът предвижда от 3 до 15 г. затвор. Ако извършителят е бил непълнолетен, както в конкретния случай, той може да получи до 5 г. лишаване от свобода.

От BurgasInfo припомнят, че Златомир беше задържан от полицията в Карнобат към 02:30 часа на 26 февруари т.г., след като бе заловен да кара надрусан с коктейл от амфетамини и метаамфетамини лек автомобил „Мерцедес“. При проверката било установено, че тийнейджърът не само е неправоспособен водач, но и е застанал зад волана по време на едногодишно административно наказание, наложено му за същото престъпление.

От МВР уточняват, че на 28 януари, в дома му на ул. „Орлово“ криминалисти откриха 37 топчета с марихуана и електронна везна - за разпределяне на дози.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рейсъра

    15 0 Отговор
    Ако си беше сложил колана другия пияндурник нямаше да излети.
  • 2 Само Минавам

    19 0 Отговор
    На 17 години а е убиец, наркоман и дилър. Директно да го пращат в някоя кариера да троши камъни за брашно и да не стъпва сред обществото повече.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Бие на условна. Все пак виновните у нас не ги наказват.
  • 4 ЧужденецЪ

    7 0 Отговор
    На 17 години и вече с дебело досие... Този и максималната присъда да му дадат от 5 години ще лежи 3.5 години с приспадането от работа,а може и по малко за добро поведение и повярвайте ми ще излезе мн по настървен и узлобен.
  • 5 Салам Алеко

    8 1 Отговор
    Просто трагедия! Виновния цял живот ще страда за другаря си! И сигурно цял живот ще употребява наркотици за да забравя грешката! Просто трагедия!
  • 6 Гост

    6 1 Отговор
    убил по непредпазливост човек, но въпреки това пак зад волана на автомобил...
    да вземат да му счупят ръчичките за да не се качва повече на кола ли?

    Коментиран от #7

  • 7 Max

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    И крачетата ....ама откъм кръста