Last news in Fakti

20 Март, 2018 17:46 2 978 6

Съдят двама, пребили шофьор и свидетел след катастрофа

  • катастрофа-
  • побой

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама души за пореден случай на проявена агресия на пътя, довела до телесни повреди.

На 22.05.2017 г. столичанин управлявал лек автомобил "Тойота Айго“, движейки се по бул. „Свети Наум“. Зад него се придвижвал "Фолксваген Голф“, управляван от единия от обвиняемите - Николай Георгиев. Заедно с него пътувал другият обвинен - Димитър Вуновски, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Георгиев се движел плътно зад японската кола, форсирайки двигателя, което притеснило водача и той рязко натиснал спирачките. В резултат на това, поради неспазена дистанция, фолксвагенът се ударил в тойотата. Шофьорът предложил на Георгиев и Вуновски да съставят протокол за настъпилата катастрофа, вместо да сигнализират органите на реда.

Вуновски обаче го атакувал с обидни и нецензурни реплики на висок глас, след което двамата с Георгиев го повалили го земята и започнали да му нанасят удари с крака в областта на тялото и главата. В резултат мъжът получил травматични увреждания, изразяващи се всътресение на главния мозък и навяхване на шията, както и множество охлузвания по главата и тялото.

Свидетел на случилото се станал намиращ се в близост друг мъж, който веднага се приближил и опитал да спре двамата биячи. Вуновски обаче нанесъл удар с юмрук в лявата част на лицето му, причинявайки му наранявания по скулата и окото.

Непосредствено след това двамата изчезнали.

По време на започналото разследване обаче Вуновски и Георгиев са били открити и са им повдигнати обвинения. Предстои делото срещу тях да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Само преди дни столичната полиция задържа няколко души, сред които известният рецидивист Атанас Мечев - Гаргата, заради нападение и побой над шофьор след катастрофа. Оказа се, че те са го принудили да поеме вината и да промени показанията си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербераси долни

    24 0 Отговор
    Има много гадни и прости хора,има си гражданска и каско не е нужна такава агресия на пътя ,бил съм свидетел на подобна случка един мършав бабаит ни скочи на мен и още двама човека ,а в колата му беше жена му с детето което като видя какво прави и слезе уплашено от колата и се разплака,не се замисля че вреди повече на психиката на детето отколкото да се докаже като месния бабаит.
  • 2 бай оня

    20 1 Отговор
    боклуци, за такива пишман биячи само куршум, без много да се замисля човек..

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 коки

    17 0 Отговор
    До коментар 3 в правилника за движение по пътищата изрично пише кой е виновен при удар отзад, като спазваш дистанция предния да натиска спирачка колкото иска
  • 5 Радев

    8 0 Отговор
    Ето за това трябва да се разреши оръжието!!!
  • 6 Винкел

    1 0 Отговор
    Сигурно "Голфа" е с пернишка регистрация! Видил намер ПК, КН, ЕВ или ЕН, гледай да си по далече. Тези са се учили насред полето да кормуват. В града избиват комплекси.