29 Март, 2018 17:51 2 185 0

Наръгаха с нож известен художник в бар

  • атанас хранов-
  • наръган-
  • бар

Известният художник Атанас Хранов е бил нападнат и наръган с нож в пловдивски бар миналата нощ.

Между 56-годишния живописец и 30-годишен мъж избухнал спор, който прераснал в скандал. По-младият посетител на заведението, известно като "Найлона", извадил нож и намушкал Хранов в китката и в гърба. Полицията била извикана веднага и нападателят е задържан за 24 часа. Засега самоличността му не се съобщава.

"По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди", заяви говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

Според близки на художника, за късмет, нараняванията не са сериозни и той ще се възстанови бързо.

"Какви са тези хора, които ходят на бар въоръжени", коментира възмутен писателят Александър Секулов, който е приятел на Хранов и преди време му посвети книга, цитира го "24 часа".

Атанас Хранов е роден през 1961 г. Пловдив. Завършва училището по изкуства в Котел. Има повече 40 изложби у нас и в чужбина. Автор е на Седмото тепе в Пловдив - изкуствен в хълм в градинката до Джумая джамия, където между паветата са вградени стихове на български класици.

Вчера пък 77-годишният режисьор Николай Поляков беше нападнат в гръб, бит и ограбен в центъра на София. Отнета му е чанта с таблет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА