Last news in Fakti

30 Март, 2018 10:37 3 531 4

Бизнесменът Венци удрян до смърт в главата с брадва

  • венцислав младенов-
  • нареченски бани-
  • наречен-
  • пампорово-
  • убийство

Софийският бизнесмен Венцислав Младенов е бил удрян до смърт по тила с тъпата част на брадва в неработещата от години негова и на убиеца му кръчма в асеновградското село Нареченски бани. Три силни удара са били достатъчни, за да бъде разбит черепът му и мъжът да спре да диша. Извършител на престъплението е Севдалин Боюклиев, считат от прокуратурата. Самият той обаче отричал да е убивал съдружника си. За сметка на това обаче синът на Севдалин от първия му брак – Марин, направил пълни самопризнания. Той е разказал на разследващите как баща му е убил Венци от София, но не е знаел къде, след престъплението, е брадвата. Оръжието на убийството не е открито, тъй като Севдалин мълчал при разпитите, пише "Монитор".

На 25 март вечерта - пет дни след изчезването на бизнесмена Венцислав Младенов, Севдалин и синът му Марин били арестувани.

„В неделята синът е празнувал рождения си ден с приятели в бара на хотела в центъра на селото. Както си празнували и изведнъж нахлули полицаи с маски и го арестували пред очите на приятелите му”, разказа търговецът Никола Паунов. Той е съсед на заведението на Боюклиеви в центъра на селото.

„С някакво самочувствие високо бе Севдалин, едва ли не че са всьо и вся. Дошли от рудоземския край, заселиха се тук и взеха заведението „Родопски специалитети”. На семейни начала трета година живееше с една нашенка, как не го разбра и тя какъв е?”, се чудеше съседът им. В кръчмата в центъра на селото, край главния път, продавали мекици, родопски специалитети, домашно кисело мляко, домашни сладка. Имало оборот, защото били точно до пътя, но за съдържателите се чувало, че не плащат на доставчици.

„Що хора завлякоха с пари? Взимат стока и не плащат на фирмите доставчици”, казва Паунов. Заведението в народен стил в центъра на Нареченски бани било второто на Боюклиеви. Първото е горялата кръчма на Румен Милионера, която се намира извън селото в посока Пампорово и в която на 21 март бил убит Венцислав Младенов.

Преди да отидат в Нареченски бани и да се заемат с кръчмарство бащата и синът живеели в пловдивското село Крумово. Преди около 4-5 години Севдалин купил там къща, свъртял втора жена, която му родила второ дете. След това обаче в кметството започнали да получават покани за доброволно изплащане на задължения и така кметицата Румяна Самоковарева разбрала, че новодошлите имали борчове и са ги подгонили съдебни изпълнители.

„Преди 4-5 месеца къщата им в село Крумово бе продадена на търг от частен съдебен изпълнител. Предполагам, че причината са задължения на Севдалин и Марин”, обясни кметицата на Крумово. В селото се говори, че Севдалин взимал пари назаем от приятели и съседи, но после не ги връщал. За какво ги е харчел, хората не знаят. Някои предполагат, че бил увлечен по хазарта, но други отричат.

Синът на Севдалин- Марин бил от първата му съпруга. Когато двамата се пренесли в Нареченски бани, първо започнали работа в крайпътната кръчма над реката на Румен Милионера. Човекът бил наричан така, защото бил първият тото милионер в селцето и с парите взел под наем общински имот на изхода на селото в посока Пампорово. Там вдигнал дървена постройка, в която направил кръчма за вкусни родопски ястия. Тъй като била точно над реката и готвели вкусно, кръчмата се радвала на небивал интерес от преминаващите.

За Румен се говорело, че навремето завлякъл приятели с парите от тото фиша и затова кръчмата му горяла на няколко пъти. При последния пожар, който бил преди 2-3 години, дъщерята на Румен вече не искала да я възстановява. Самият той пък загинал при катастрофа на път за морето. Така опожарената кръчма над реката, която е без име, била взета на търг от Севдалин и съдружникът му Венцислав. Те играли за общинската земя, а сградата отгоре трябвало да възстановят сами след пожара, разказа кметът на Нареченски бани Васил Куртев. В ремонта й Венцислав инвестирал 50 000 лева, които така и не си възвърнал.

Кръчмата не проработила отново, но от няколко месеца Севдалин и Марин я окичили с табели, че продават суджуци и солено-пушени меса по домашна рецепта, овче мляко, сирене, масло и конски суджуци, като отворили малък щанд към пътя. Над него имало друга табела – че работи нон стоп. В него предлагали козя пастърма, сандвичи, мед, баклавички и торти, както и различни видове домашни сладка. Суджуците и месата пък ги сушели на колове в голямото помещение на неработещата кръчма.

„Убитият Венци е идвал на няколко пъти в Нареченски бани и чувахме, че идваше, защото Севдалин му дължал пари. Това се говори в селото. Със Севдалин заедно имали фирма и кръчмата я въртели заедно”, разказа кметът на Нареченски бани.

В това село Севдалин завъртял нова любов – с шефката на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без родители Марияна Пеева, в чийто дом се нанесъл да живее. „Много е притеснена жената. Не знае на кой свят се намира. Изобщо не е предполагала, че Севдалин е способен да убие човек. В шок е от няколко дни”, обясниха и кметът Васил Куртев, и съседът им по търговия Никола Паунов.

Във вторник вечерта в кръчмата извън селото криминалисти направили възстановка на престъплението. На възстановката присъствал синът на Севдалин – Марин, който обяснявал на ченгетата кое как се е случило на 21 март вечерта. Криминалистите отново оглеждали помещенията в кръчмата, сваляли отпечатъци и събирали доказателства за предстоящото дело.

В бара на хотел в центъра на Нареченски бани в неделя вечерта бил закопчан синът Марин, докато празнува рождения си ден с приятели

Трупът на Венцислав Младенов бил открит, натъпкан в бидон и увит в найлони и завеса, захвърлен в река Чепеларска над село Косово, в понеделник на 26 март. Това станало, след като близки на убития от столицата алармирали полицията, че той липсва от 21 март и не е в негов стил да е с изключен нон стоп телефон.

В кръчмата над река Чая, която Венци и Севдалин държали заедно, имало инсталирана от софиянеца камера. Севдалин и синът му си мислели, че е бутафорна, но тя снимала и имала карта памет. Така, след като на 21 март роднините на Венци съобщили в полицията за липсата му, отишли до кръчмата и открили камерата, захвърлена сред строителни отпадъци до кръчмата. Мястото й на стената в заведението било измазано и боядисано. Вече в столицата те свалили записа, от който станало ясно, че на 21 март вечерта Севдалин и жертвата му Венцислав се сбили. Камерата записвала и със звук, така че се чувало как софиянецът обвинява Севдалин, че го краде от оборота на заведението.

Бизнесменът бил вложил 50 000 лева в ремонта на кръчмата, а отделно караницата била заради липсващи 2 000 лева от месечния оборот. Венци и Севдалин се сбили, в защита на баща си се намесил Марин Боюклиев. Двамата повалили софиянеца на земята с удари и когато вече не можел да се защитава, го хванали за краката и го издърпали в съседно помещение. Там го доубили с три удара с брадва в тила, след което направили всичко възможно да заличат следите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KGB

    27 0 Отговор
    ЗА ТОВА ТРЯБВА НЕЗЯБЯВНО ДА ВЪРНЕТЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ
  • 2 Пиянич

    17 0 Отговор
    Простите помаци сега ще гният до живот.Заради дребни дългове убиха пича.
  • 3 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    ИЗРОДИ
    А КАКВО ХУБАВО СЕЛО БЕШЕ НАРЕЧЕНСКИ БАНИ
    СЕГА ВЕЧЕ Е И С ЛОШ ИМИДЖ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.