31 Март, 2018 19:42 1 331 1

Интернет блудник остава в ареста

  • интернет-
  • блудство-
  • арест

Законът предвижда наказание от 1 до 6 г. затвор

Интернет блудник остава в ареста - 1

Районен съд - Бургас остави в ареста Андон Х., обвиняем за това, че от 9 до 25 януари в Бургас, чрез фейсбук и месинджър, склонявал към блудствени действия лице, ненавършило 18 -годишна възраст.

В своите мотиви съдът счита, че престъплението е "тежко" умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание от 1 до 6 години "Лишаване от свобода". От събраните доказателства, може да бъде направено обосновано предположение, че е възможно Андон Х. да е извършил деянието.

Съдът преценява и наличието на опасност от укриване или извършване на престъпление от обвиняемия, ако не бъде задържан. Съдебната инстанция отчита и високата степен на обществена опасност на престъплението, в което е обвинен Андон Х., също и продължителната престъпна дейност, отличаваща се с изключителна упоритост и изобретателност.

Използването на интернет, социални мрежи и сайтове за запознанства, улесняват до голяма степен извършването на престъпления, което според съда прави броя на евентуалните жертви на престъпни посегателства неограничен, а предотвратяването и разкриването изключително трудно.

С оглед на това, ако Андон Х. бъде оставен на свобода, той може да продължи да извършва такъв вид престъпления или да възпрепятства разследването, като унищожи важни доказателства, предвид факта, че за осъществяване на престъплението са използвани профили в интернет пространството, които са онлайн акаунти и информацията в тях може да бъде изменена или изтритавъв всеки един момент от лицето, което разполага с данни за достъп до съответния акаунт.

Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд - Бургас в тридневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kiro

    3 0 Отговор
    Ако тръгнат всички да прибират по арести заради това че във фейсбук си пишат за секс май трябва всички бивши казарми да превърнем в арести. И от 9ти до 25ти са две седмици, как така са си писали редовно и изведнъж ревнала. Пък и някой ако ти досажда и не ти е приятен блокираш го и готово. Не ни казват всичко за случая изкарай те на яве какво са си писали и цялата истина ще излезе.