Last news in Fakti

5 Април, 2018 12:23 4 717 10

Циганин задигна 5-тонен мост

  • жп линия-
  • кражба-
  • мост

Кражбата е била осъществена с помощта на автокран и камион

Циганин задигна 5-тонен мост - 1

5-тонна стоманена конструкция, демонтирана от скоростната жп линия София- Бургас е била открадната между 30 март и 3 април, съобщи в. "Монитор".

Липсата лъснала рано сутринта във вторник при оглед на площадката в съседство с перона на жп гарата в село Оризово. В хода на образуваното досъдебно производство се установило, че са изчезнали и няколко стоманени релси, които били открити в съседен двор. Кражбата на моста е била осъществена с помощта на автокран и камион, нает от 38-годишния Бекташ М. от близкото село Опълченец.

Мъжът се хванал на почасова работа да разбива стоманобетонните траверси и да вади от тях арматурата, но междувременно установил, че обектът не е охраняем и само който го мързи не крадял метали.

Стоката била откарана до Пловдив и продадена за скрап, тепърва ще се установява каква е стойността й. Бекташ, който е от ромски произход е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

Аналогичен случай за кражба на мостова конструкция е имало през януари 2013 година, когато петима жители на чирпанското село Мирово нарязаха на парчета и откараха чак в Ямбол като скрап мост над река Марица, използван от военните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    27 0 Отговор
    Защо БДЖ не са я закарали веднага за скраб ??? От тази 5 тонна конструкция циганина е взел минимум 1000 лева .
  • 2 Родолюбец

    46 1 Отговор
    Време е всички цигани да ги пратим обратно в Индия, иначе българската нация ще изчезне.

    Коментиран от #4

  • 3 Eee

    20 3 Отговор
    Брей че як циганин,вдига 5 тона!
  • 4 Горд Циганин

    8 41 Отговор

    До коментар #2 от "Родолюбец":

    Време е вас отново да ви е**т турците за да ви дойде акъла не са ви проблем циганите а управниците които ви откраднаха всичко че дори и живота ви глупаци такива

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 гнида

    31 2 Отговор

    До коментар #4 от "Горд Циганин":

    Понеже сме работливи Българи , не мислим да крадем .. не се занимаваме с политика , а с работа . Политиците не стават , личи си вече 30 години , но пък орките са им гласоподаватели , затова имам по-добра рецепта ! Политиците + орките + тебе - всички сте за е**нето !
  • 6 Вронски

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Горд Циганин":

    А ти къде живееш бе горд циганино!Имаше едно време един германец,чувал ли си за него бе утайко...По целия свят сте мразени,където и да отидеш си оставаш ЦИГАНИН!!!
  • 7 Антонн

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "Горд Циганин":

    Абе отпадък долен,явно тебе и родата са ви оправяли резаните та знаеш как е.
    Кой ви плаща помощите?
    Колко от вас плащат данъци за каквото и да било.
    Цените на тока и водата са такива,освен от други фактори и заради вас.
    Защото кражбите извършени от вас,са загуби и се разпределят на всички плащащи.
    Австралопитеци живеещи на наш гръб,ще хранят пък бил даже горд.
    М.... ти ..... църна.
  • 8 старжелезничар

    10 1 Отговор
    Да не ви разправям покрай модернизацията на линията София-Пловдив и Пловдив -Свиленград ,колко кабели се изпокрадоха. НКЖИ / БДЖ/ се показва като изключително лош стопанин. В една гара като Септември, Първомай, Димитровград и др има километри кабели. Фирмата подизпълнител на обекта ги товари буквално на камиони и изчезват в неизвестна посока. Но всичко е точно...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    4 0 Отговор
    Ами така ще е докато им се прощава.Като е циганин това не го оправдава.Като няма пара за да плати щетите и глобите,го пребират в панделата и да бачка докато си изплати задълженията.