Last news in Fakti

20 Април, 2018 09:53 4 048 29

Протест за декриминализиране на марихуаната

  • канабис-
  • протест-
  • марихуана

До 1 грам за лична употреба

Протест за декриминализиране на марихуаната ще се проведе днес от 16 до 20 часа пред парламента. Целта е да бъде разрешено всеки човек да може да си отглежда по две растения канабис и да носи по 1 грам за лична употреба.

"Какво ме накара да организирам протеста ли? Най-вече това, че съм живял в държава, в която използването на марихуаната както за лична употреба, така и за средство за правене на бизнес, е нещо съвсем нормално. Защо да не вървим по пътя на преуспели държави като Холандия, Чехия, Сащ? Законите в България са толкова безумни, не говоря само за конопа, изостанали сме във всяка сфера. Толкова ли е трудно да сравним нашите със законите в другите държави? Навсякъде системата куца и това дава възможност на политиците да си правят задкулисните игри. Нормално ли е да заключват хора с по един джойнт, а престъпници, крадци, убийци да се разхождат на свобода?", коментира пред Dir.bg организаторът на протеста В. Матов - Големия.

"Дали ще успеем с начинанието е въпрос на време, а успехът се постига с постоянство. Заявилите във Facebook, че ще дойдат, са над 12 000 хиляди, очакваме да присъстват още повече, но колко ще са, ще разберем в 16 часа", каза още той.

Матов уточни, че ако протестът няма ефект, на същата дата и в същия час догодина, пред Народното събрание пак ще се съберат още демонстранти.

Само след месец пък - на 19 май, пред три министерства ще се проведе марш Свобода за конопа и концерт на известни изпълнители, които подкрепят каузата на организаторите - Либертарианското общество.

Очаквайте историята на млад мъж, болен от множествена склероза, който се лекува с марихуана, но е задържан и сега го съдят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дрогари

    18 53 Отговор
    Да ви го ....., на наркоманите, много ви е къса паметта ония ден една надрусана с марихуана помля с джипа си 10 коли !

    Коментиран от #2, #12, #13, #18, #25, #27

  • 2 777

    42 6 Отговор

    До коментар #1 от "дрогари":

    Ми то и пияни хора много глупости направиха макар, че алкохола се води официално тежък наркотик (факт който може да се провери) и е легален.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    20 7 Отговор

    До коментар #3 от "антисоросоид":

    Не знам от каква позиция гониш хората в чужбина, ама като гледам бая сте изгонили. Сопри се малко, те хората сами ще си тръгнат от тази клоака. Само си прави сметката, че като гониш образовани хора, на тяхно място напъплят 5 глупака. Затова и приказката с лошия 'матреал. След 10 години няма да има кой да ви плаща пенсията и тогава ще цъкаш с език и ще псуваш на гладен търбух.
    Естествено, че притежението на малки количества марихуана трябва да се декриминиализира.

    Коментиран от #7

  • 5 Пси

    32 3 Отговор
    Декриминализирането ѝ не означава че ще е разрешено зад волана, алкохола също не е разрешен зад волана не знаеше ли?
  • 6 THC

    17 4 Отговор
    Колко хора на година в световен мащаб умират от употреба на алкохол и колко от употреба на марухуана? За второто няма данни до момента.. За алкохола всички знаем.. но нали трябва да върви акциза ..

    Коментиран от #11

  • 7 Валя

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ма то на такива им трябва допълнително образование за да могат да правят обективни оценки а не чрез фашисткото си его да претендира че знае нещо по въпроса
  • 8 Свръхаз

    17 5 Отговор
    ЛЕГАЛИЗАЦИЯ!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    6 18 Отговор

    До коментар #6 от "THC":

    За второто има неуспорими данни, че е прелюдия към много по-дълбоки физически/личностни/аморални зависимости!

    Тревата за говеда се нарича люцерна, а за подобни вам миндили горещо се надявам да дойде ден, в който ще постигнете просветление, човешко, и откриете заблуждението си в понятията свобода и свободия!
  • 12 Лизатор

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "дрогари":

    Това просто няма как да е истина,виж ако го е смешала с алкохол или хероин може
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Родриго Дутерте

    6 12 Отговор
    Много се запалихте против алкохола. Сигурен съм, че сте се наливали с ментак водка от 5лв, но въвеждането на по-високи акцизи за алкохола ви е насочило към евтините алтернативи.
    Стига гледахте към Холандия......новите ценности: да бъдеш наркоман, или проститутка, или "Complex".
    Елате ми на гости, въведох легализираща лечебно-възпитателна програма, от която за първите 3 месеца се възползваха над 600 хил. души.
    100% гаранция за успех! Бъди мъж, пуши във Филипините!

    П.С.
    Не ходете при съседите ми Сингапур. Макар условията да са фантастични, при тях легализирането в най-добрият случай е с "вратоВръзка" или "доживотно".
  • 15 PANCH5

    8 3 Отговор
    ЩЕ СЕ СЕТОТЕ ЧЕ КОНОПА Е БЕЗОПАСЕН А АЛКОХОЛИЦИТЕ СА ПО ВРЕДНИ
  • 16 PANCH5

    5 2 Отговор
    КОНОПА Е ОТ ВРЕМЕ ОНО БАБАМИ МИ Е РАЗКАЗВАЛА КАК 1935г.СА СЛАГАЛИ В СРЕДАТА НА ХЛЯБА СЕМКИ ОТ КОНОП ПРЕДИ ДА ГО ИСПЕЧАТ, ДА СЕ СПИ ПО ХУБАВО МНОГО ПЪТИ СЪМ ЧУВАЛ ТЕЗИ ИСТОРИИ :)))

    Коментиран от #17

  • 17 Родриго Дутерте

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "PANCH5":

    Ох, тъп и невеж, каква комбинация!
    Колко вида коноп има бабиното? Ти докато си слушал, май си и позадрямал.....или просто си вървиш....и спиш!?
  • 18 Подготвена

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "дрогари":

    Удобно забравяте, че също така е употребила и алкохол! Вие ли ще дойдете да ми го...., или ?!
  • 19 Ботаника

    11 3 Отговор
    От научна гледна точка марихуаната няма как да бъде окачествявана като наркотик тъй-като значението на думата ,,наркотик,, е за нещо синтезирано т.е. получено изкуствено чрез химични похвати, а това е растение ,освен ако някой умник не твърди че природата е лаборатория произвеждаща наркотици,в този случай властите трябва да арестуват почвата,водата че и слънцето
  • 20 Stefko88

    4 9 Отговор
    Аре са Ушев нали ми се пънеше ония ден колко си праволинеен докажи го! Вкарай всичките тия негроинтегратори в ареста, после по една кръвна проба, после в следствения арест да обяснят как от къде кога и от кой са получили и употребили тоя боклук. После още арести на дилърите, аверчетата и приятелчетата им, същата схема пак. После у затворо.....
    Ето "потребителите на дилърите" ви се поднасят на тепсия. За една седмица може да напълните с основание наровете.
    Е да ама бизнеса ще се поразклати а ? Нали си чиста сълзица? Давай покажи го.
    Тия излизат на протест и ти казват :искам да друсам легално. Извади палката и им покажи , че не може!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Stefko88

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "stefko88tupiq":

    Прост си ти , има си закон .
    Тревата е боклук .
    И аз искам да легализират ловът на негри , ама не може.

    Коментиран от #26

  • 23 КУЧЕ

    4 1 Отговор
    КАТО СЕ ЛЕГАЛИЗИРА ДЪРЖАВАТА ЩЕ ЛАПА ВСИЧКО НЕ КАТО СЕГА БОКЛУЦИТЕ
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ivailo

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "дрогари":

    ... Вие сте най-ограничените хора. Първо тя е виновна, че се е качила да кара под влианието на марихуана, същото е като да се качиш пиян, защо не псувате алкохола и колко хора умират на ден заради алкохол и управлението на МПС под влианието на алкохол. Защо не гоните компаниите за тютюневи изделия които са с 60% по-висока възможност да станеш зависим от тях а при канабисът е само 3% шанс да се пристрастиш към нея. Защо цигарите не лекуват паркинксон и епилепсия а канабисът прави точно това. Защо канабисът има свойството да лекува ракови клетки а тютюневите изделия и алкохола да ги причинява. След като си направите домашното можете да имате мнение какво причинява канабисът и дали е вреден или полезен. Разбира се, че ако се управлява МПС под влианието на марихуана трябва да бъде глобен и отнет от правото да управлява МПС, както е при алкохолът.
  • 26 Валя

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Stefko88":

    Stefko недей така,първо честит 20-ти април да се свети името на светеца герой на човечеството,второ има неуспорими научни доказателства за безброй положителните качества на растението,всеизвестен факт е че фюрера е давал всякакви преимущества на науката,не го разочаровай като бъдеш предубеден,поздрави
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ванката

    0 0 Отговор
    до всички необразовали се поне малко по темата ще е то декриминализация и що е то марихуна
    защо изказвате мнения по въпроси с които не сте запознати и какво говори това за самите вас и вашия начин на мислене
  • 29 Гост

    0 0 Отговор
    Искам да ви кажа че забраната на наркотичните вещества тръгва от Съединените щати в началото на миналият век и обхваща целият свят. Днес, Съединените щати, както и повечето от европейските държави са легализирали тревата под някаква форма. Ние не! Защо не?