4 Май, 2018 13:49 4 820 2

Заловиха италиански мафиот с български паспорт

  • анджело филипи-
  • интерпол-
  • паспорт-
  • български паспорт

Издирваният от 22 г. Филипини е арестуван в Мароко

Заловиха италиански мафиот с български паспорт - 1
Снимка: Интерпол

Италианецът Анджело Филипини, издирван от 22 г. от властите от Милано, е бил арестуван в Мароко. При залавянето му 72-годишният Филипини притежавал български паспорт на фалшиво име. Той обаче бил разпознат заради отрязания му среден пръст на лявата ръка.

Филипини бил търсен от италианската прокуратура заради влязла в действие присъда за 11 години и 7 месеца затвор за международен наркотрафик, пише в. "24 часа".

Според италианските медии укриващият се Филипини бил открит от мароканските власти в крайбрежното градче Темара, на 15 км от Рабат. Там бил арестуван по искане на властите от Комо. Филипини е от северния град Комо, но бил свързан с нелегалния клан Спинела-Отина от калабрийската мафия Ндрангета. Той действал в Комо в началото на 80-те години на миналия век.

Италианецът бил заловен, след като през последните десетина години италианската полиция контролирала плътно движенията на семейството му. Навремето Филипини предоставил на клана от Ндрангета свой склад в община Ровеласка, до Комо, където бил складиран хероинът, получаван от турски трафиканти. За всяка пратка по онова време Филипини получавал по 30 млн. едновремешни лири или по близо 15 000 евро.

Той се занимавал и с пакетирането на дрогата, както и с предоставянето й за продаване на пазара, когато босовете от клана поискали това. Продавани били по 100-200 кг на месец. Филипини продължил да поддържа контактите си с Италия. В Мароко се подвизавал с български паспорт и с работата си на посредник в сферата на недвижимото имущество и строителния бизнес. Предстои Филипини да бъде екстрадиран в Италия.

Филипини е последният издирван италиански мафиот, осъден по т. нар. операция Смирна.Тя беше реализирана през 1998 г. в зоната на Джоя Тауро, до град Реджо Калабрия. Благодарение на разследванията на властите през 2007 г. 30 членове и сътрудници на калабрийската мафия бяха изправени на съд.

През 2012 г. Касационният съд потвърди окончателно 7 присъди, сред които и тази на Филипини. Той обаче не е бил виждан от никого в Италия от 1996 г. досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лол

    6 0 Отговор
    бат Милко :D
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.