Last news in Fakti

9 Май, 2018 01:30 1 898 2

1,7 кг сребърни накити в бельото на пътничка

  • сребърни накити-
  • митница-
  • бельо

Среброто е на стойност 6800 лева

1,703 кг сребърни накити откриха в бельото на румънска гражданка митнически служители и гранични полицаи на ГКПП "Капитан Андреево".

Дамата пътувала в лек автомобил с румънска регистрация. Колата, марка „Фолксваген Пасат", е пристигнала на ГКПП "Капитан Андреево" от Турция на 01.05.2018 година. Шофьорът и неговите две спътнички, всички румънски граждани, са заявили пред българските митнически служители, че не внасят нищо за деклариране.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката и при личен преглед на пътуващите в колата румънски гражданки, в бельото и по дрехите на една от тях, митническите служители откриват изделия от бял метал.

От сутиена, долното бельо и джобовете на панталона на дамата са иззети 571 сребърни бижута, сред които 408 медальона, 43 пръстена, 24 гривни, 25 синджира и 71 чифта обеци. Направената експертиза от вещо лице е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 1.703 кг и са на стойност 6 800 лева.

Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На румънската гражданка е съставен акт за нарушение на Валутния закон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любознателен

    7 0 Отговор
    Защо не "селектират " за проверка , автомобили пренасящи дрога ?

    Коментиран от #2

  • 2 Читател

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Любознателен":

    Ооо, селектират, и още как, само че без гласност- едно за теб, едно за мен