29 Май, 2018 16:43 13 619 8

Испански полицаи на заплата при мафиота Иво Българина

  • иво българина-
  • полицаи-
  • испания

"Общински полицаи в Мадрид на заплата при Иво Българина" - статия с такова заглавие излезе днес в авторитетния испански всекидневник "Ел Мундо".

Повече от година Звеното за борба със специализираната и силова престъпност към Националната полиция разследва заподозрени в корупция общински пазители на реда, действащи в сговор с един от клановете в Мадрид, контролиращ живота в баровете. Най-малко двама агенти работят незаконно за групировка, свързана с българската мафия. И по-точно за Бейхан Ремзи Рафи, известен като Иво Българина, пише изданието, цитирано от "Клуб Z".

Този човек, който е български гражданин, е стар познайник на полицията. В миналото той е бил обвиняван в контрол на питейни заведения чрез мафиотски похвати и заради предполагаемо участие в други престъпни банди. Става дума за Клана на българите, разбит преди години за опит за контрол на нощния живот в Мадрид, както и случая "Ребротрошачите" с наказателни акции на едноименната банда, включващи незаконно задържане и осакатяване на хора.

Иво, започнал някога като портиер на дискотека, създал по-късно своя фирма на име Apolo Checking. Днес той притежава бара The Host в мадридския район Монклоа-Аравака. И именно там двамата разследвани полицаи работят през уикендите. Те получават пари, като в замяна вършат услуги, състоящи се предимно в спиране на рутинни инспекции на заведението. Така те спасяват Иво от конфликт с кметството в испанската столица.

По време на разследването са събрани различни доказателства за тесните връзки между полицейските служители, Иво Българина и неговия адвокат Роберто Родригес Касас. Преди години юристът е бил арестуван да опит за създаване на банка в Панама с цел пране на пари.

Свидетели разкрили, че освен че получавали пари от Иво Българина, общинските полицаи пътували за негова и на съучастниците му сметка. В замяна те осигурявали полицейска защита на групата и предотвратявали проверки в бара. Пазителите на реда дори работили от време на време като портиери - нещо, което законът изрично забранява поради несъвместимост със задълженията ми.

Единият от разследваните полицаи, който е със звание сержант, спрял най-малко пет проверки. При всичките случаи той не позволил на проверяващите да влязат в заведението, като им показвал полицейската си карта. И ги убеждавал да подпишат документ, че всичко в заведението е наред.

Така Иво Българина се разминавал със солени глоби. Той можел да бъде строго санкциониран, тъй като барът има капацитет за 300 души, но било съвсем нормално в петък и събота вечер там да се намират едновременно между 500 и 700 младежи. Което било твърде опасно.

Иво Българина всъщност е етнически турчин - според едни източници от Айтоско, според други от Балчик. Той е бил арестуван неведнъж, но така и не е бил осъден. За него и Клана на българите се носят легенди в Мадрид. Те обаче винаги намират начин да се отърват от правосъдието. За тях работят най-добрите адвокати, за което получават и солидни суми, твърдят испански полицейски източници. Нерядко обаче на тази банда се приписват и деяния, които тя не е извършвала. Но с нея се свързва почти всяко престъпление, дело на българи не само в Мадрид, но и в други части на Испания.

Преди две години някои испански издания писаха, че Ребротрошачите на Иво са по следите на българката Гошка, спечелила рекордните 68 милиона евро на тото. Вече две години обаче със сънародничката ни не се е случило нищо опасно.

В момента Иво е разследван и по друго обвинение - за укриване на доходи на дискотеката. Става дума за сума в размер на 1 милион евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    63 2 Отговор
    Те така казват у чужбина Асан и Айшето. Ние сме Българи.
  • 2 WTF !?

    78 1 Отговор
    "Бейхан Ремзи Рафи, известен като Иво Българина"
    Чудно, защо тук малцинствата много държат да ги водят такива, а като отидат в чужбина са "българи" !?!?
    ....и после що цял свят ни мрази !
  • 3 Голям прос

    38 1 Отговор
    И тука вървят против нас и в чужбина. Къв българин е тоя? Защото има български паспорт ли? Бай Тошо много късно се сети да ги изселва. Турците ощд по времето на Балканската война я свършили тази работа и сега са добре. Няма кой да им подлива вода в къщата
  • 4 Plovdiv

    7 5 Отговор
    В Ъ Н ОТ П С Е В Д О С Ъ Ю З А ! ! !
  • 5 Никола Николов

    0 7 Отговор
    Това са пълни глупости
  • 6 Работа и далавера

    33 0 Отговор
    В България е турчин,а в чужбина Българин!Това е коронният номер на всички български турци....В България е Мехмед,а в чужбина Мирослав......И навсякъде сме добре представени във всички далавери и престъпления...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гощо

    20 0 Отговор
    Бейхан Рамзи? Тоз чист българин бе?!?!