Last news in Fakti

31 Май, 2018 14:11 1 396 2

ГДБОП удари престъпна група за трафик на хора

  • акция гдбоп-
  • трафик-
  • хора

ГДБОП неутрализира организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецпрокуратурата е повдигнала обвинения на петима участници в престъпната схема.

Групата се е занимавала с нелегално превеждане през граница на чужди граждани и е подпомагала пребиваването им в страната и извеждането им от България.

При операцията са извършени претърсвания на адреси на територията на Долни Дъбник, Криводол, Ботевград и с.Новачене, откъдето са иззети множество мобилни телефони и други вещи.

За срок до 24 часа са били задържани осем участници в групата. С решение на прокуратурата на петима от тях са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за задържане до 72 часа.

След изтичане на този срок на трима от задържаните е наложена постоянна мярка "задържане под стража", а на другите двама - "парична гаранция" в размер на 10 000 лева на всеки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    2 1 Отговор
    Симулира се дейност!
  • 2 ГЕРМАНЕЦА

    1 1 Отговор
    САМО ТАКА ГДБОП