Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 18:47 8 240 2

Осъдиха абитуриент:1000 лв. глоба за фалшива медицинска бележка

  • пловдив-
  • глоба-
  • абитуриент-
  • фалшива-
  • медицинска бележка

Първа присъда - глоба 1000 лв., наложи съдът на абитуриент. Причината е ползване на фалшива медицинска бележка с цел извиняване на поредица от отсъствия от учебни занятия. Потърпевшият от съдебното наказание е гимназист от професионална гимназия “Цар Иван Асен Втори”, научи “Марица” . Младежът си е позволил риска неколкократно в рамките на по-малко от три месеца да представи на класния си ръководител поредица от фалшиви медицински извинителни бележки за срок от общо 20 учебни дни. При засечката от прокуратурата се оказало, че те са с неистински подпис и печат на минимум двама общопрактикуващи лекари, без последните изобщо да знаят за това.
Лекари също даваха показания в хода на разследването. Преправяни са и печати на джипита, установи разследването.
В края на миналата учебна 2010/11 година прокурорска проверка разкри как над 200 гимназисти от 9 до 11 клас в четири градски гимназии тогава са натрупали общо 60 хил. извинени отсъствия, сред които масово с фалшиви бележки. Гимназистите си признават в последвалите възпитателни дела, че са ползвали преправени медицински печати, бележките са се търгували за минимални суми вътре в училище. Така и до момента обаче класните ръководители, които са приели тези съмнителни документи, не са обект на поне административна отговорност, възмущават се родители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър Димитров

    0 0 Отговор
  • 2 Йордан Марчев

    0 0 Отговор
    Ако проверят всички медицински бележки в училищата , Държавната хазна ще се напални много бързо с такива глоби от по 1000 лева и Бат Бойко ще има повече пари за магистали и от Германия