21 Юли, 2018 18:41 1 484 0

Ревнивец с обвинение за убийство

  • тунджай филипов-
  • ревнивец-
  • убийство

Тунджай Филипов е заплашен от лишаване от свобода от 10 до 20 години

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 22-годишния Тунджай Филипов за това, че направил опит умишлено да умъртви другиго, като деянието е останало недовършено, поради независещи от волята на дееца причини, и за това, че е държал огнестрелно оръжие, без да има за това надлежно разрешение.

На 1 януари 2018 г., в Пловдив, обвиняемият Тунджай Филипов отишъл в дома на майка си, за да й поиска пари за цигари. Нея я нямало и той решил да изчака да се върне. Заедно с него в стаята били сестра му и жената, с която живеел. Малко след това към тях се присъединил и пострадалият Николай Пенчев, на 36 г., като двамата мъже седнали да се почерпят с алкохол.

След около един час обвиняемият излязъл и отишъл до другата стая, откъдето взел незаконно притежаван пистолет, марка „Ekol", който бил зареден с един патрон. Върнал се в стаята и седнал на стола. Николай стоял прав до вратата на стаята. Обвиняемият насочил пистолета в коремната област на Николай и възпроизвел изстрел. Пострадалият паднал на земята, като двете жени, които били в стаята, го вдигнали и хванали от двете страни, след което го извели от дома и завели до къщата му, намираща се на същата улица.

Те го оставили в двора. Пострадалият започнал да вика за помощ. Свидетелка го чула и се обадила на тел. 112. В болницата била извършена животоспасяваща операция на Николай. Според съдебно-медицинската експертиза нараняването в коремната област е причинило разстройство на здравето, временно опасно за живота.

По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи, иззети веществени доказателства. Спрямо обвиняемия Тунджай Филипов е взета мярка за неотклонение „задържане под стража". Най-тежкото предвидено наказание за престъпленията, в които е обвинен Тунджай Филипов, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА