24 Февруари, 2012 15:48 2 980 0

Закопчаха банда обирала имоти в София

  • кражби-
  • имоти-
  • банда-
  • полиция

Големият кокъл, Малкият Кокъл, Люси, Геле циганина и Геле пипнати от полицията

Закопчаха банда обирала имоти в София - 1
Снимка: МВР

Криминалисти от СДВР разкриха група за домови кражби. Иззети са бижута, лаптопи и инструменти за взломяване, съобщиха от МВР.

Криминалисти от сектор „Кражби” в столичната дирекция разбиха група, специализирала се в извършването на взломни кражби от жилища на територията на столицата. Шестима известни на органите на реда са задържани за 24 часа, като на двама от тях прокуратурата постанови 72-часова мярка. Иззети са много бижута, лаптопи и инструменти за взломяване.  

 

Преди два месеца столичните криминалисти влезли в следите на четирима мъже, които обирали жилища на територията на столицата. Най-напред полицаите стигнали до тартора на групата – Г.Т. /35 г./ с прякор „Малкия кокал”. Впоследствие били установени и другите му авери – Л.С. /36 г./ - Люси, Р.Л. /45 г./, А.И. /44 г./ - Геле Циганина и А.А. /39 г./ - Геле.

Докато проследявали действията на групата, криминалистите научили, че в сряда планират обир на жилище в ж.к. „Овча купел”. Акцията за задържане на обирджиите се провела около обяд непосредствено след кражба на 260 лева от апартамент в квартала.

Служителите на реда изненадали крадците пред магазин от търговска верига, докато излизали от  автомобилите, с които се придвижвали – „БМВ 5” и „Ланча”.

В хода на специализираната полицейска операция станало ясно, че близка на Малкия кокал подготвя за изнасяне крадени вещи. Непълнолетната била спряна от полицаите пред блок в ж.к. „Люлин”. При личен обиск в дамската й чанта служителите на реда открили и инструменти за отключване на касови и секретни ключалки. Претърсени са и жилищата на М.Г./39 г./, брат на лидера на обирджийската банда – два апартамента в Пети микрорайон. Там полицаите се натъкнали на три лаптопа, шест часовника, шест мобилни телефона, мъжки и дамски бижута, две радиостанции и богат инструментариум за взломяване и отключване на патронници.

При претърсването в условията на неотложност, от жилищата на лидера на групата Г.Г. в ж.к. „Люлин” и ползвана от семейството му гаражна клетка били иззети огромен брой крадени вещи – мъжки и дамски бижута от жълт и бял метал, 16  маркови часовника, осем чифта слънчеви очила от различни марки и модели, игрална конзола-плейстейшън, 14 маркови парфюма, мъжко кожено яке „Бенетон”, реплика на „Айфон” за две СИМ-карти, електронни везни. Иззети са и специални инструменти за взломяване и отключване на заключващи механизми.

Петимата мъже били задържани за 24 часа в Шесто районно управление. По случая се води досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на А.И. и Л.С. била взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа, а на другите двама – Г.Т. и Р.Л. – мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 260 лева.

С полицейска мярка за 24 часа бил задържан и братът на тартора на групата – М.Т., известен за кражби, с прякор „Големия кокал”, а непълнолетната му дъщеря е разпитана като свидетел. Аверите са стари познайници на полицията – Малкия кокал е известен за кражби и взломни кражби, Люси – за взломни кражби, осъждан, Р.Л. – за взломни кражби, Геле циганина – осъждан за взломни кражби, Геле – регистриран за кражби и присвояване.

Разследващият екип работи за документиране на престъпната дейност на групата. Продължават действията по установяване произхода на иззетите при обиските вещи.

Пострадали от кражби могат да позвънят на тел. 982 05 30 и 982 04 39 в СДВР в работни дни за повече информация за откритите вещи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА