Last news in Fakti

22 Август, 2018 13:23 2 281 2

Откриха 26 бежанци във вила край Своге

  • своге-
  • бежанци-
  • задържани

Канал за незаконен трафик на нелегални мигранти е разбит от Националната полиция с помощта на органите на реда от Своге и София. Арестувани са 26 незаконни бежанци, както и трима мъже - двама българи и чужденец с хуманитарен статут, които по първоначални данни са съпричастни към престъпната дейност. Те са на 48 г., 34 и 26 години.

Операцията е извършена на 20 август на територията на РУ-Своге, след получен сигнал за незаконен трафик. Според данните групата е възнамерявала да транспортира мигрантите от адрес в Искърското дефиле до западната ни граница. За целта е щяла да използва микробус, а лек автомобил да служи за отцепка.

Чужденците и тримата каналджии са задържани в момент на тръгването им. В буса са намерени 8 мигранти - по техни данни иракчани от кюрдски произход. Още 18 иракчани от кюрдски произход, сред които е имало и две семейства с 5 малолетни деца, са открити във вилата, която е служила за убежище на мигрантите.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 281 от НК. Тримата каналджии са задържани и с прокурорско постановление им е наложена временна мярка за задържане за срок до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    2 0 Отговор
    а собственика на вилата не е знаел че там живеят незаконно бежанци! той ако знаеше, веднага щеше да съобщи в полицията! :)
  • 2 Хрис

    3 0 Отговор
    Не е вярно! Не може цял взвод имигранти да преудолеят най-охраняваната граница в Европата и да се озоват в Своге.