Last news in Fakti

29 Февруари, 2012 09:38 16 327 18

Младеж убит при бой в Студентски град (обновена)

  • мвр-
  • студентски град-
  • убийство

Свада между съквартиранти завърши трагично, жертвата е син на учители

Младеж убит при бой в Студентски град (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Младеж почина след масово сбиване между студенти в Студентски град, съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на СДВР. Трагичните събития се разиграват около 3 часа през нощта след скандал и употреба на алкохол.

По данни на БНР жертвата е 19-годишният Марио Данчев от Перник. Загива при масов бой в стая си общежитие в Студентски град в блок 23. Убитият живеел там с брат си Мартин и момче от Добрич, което се казва Илко.

През нощта двамата близнаци обикалят няколко заведения, след което, според свидетели, се прибират пияни заедно с техен приятел.

От пресцентъра на МВР допълват, че посред нощ единият от близнаците се върнал и започнал да тормози съквартиранта си Илко. След свада между двамата, почерпеният с алкохол се обадил на брат си за подкрепление.

Междувременно момчето от Добрич се заключва в стаята, но бил принуден да отвори отключи, когато братята от Перник и приятелят им пристигнали. След като Илко отваря врата на стаята, по неизяснени причини за момента, става масово сбиване между четиримата. Последвало и намушкването с нож, отнело живота на Марио.

Участниците в побоя ще бъдат тествани и за алкохол и наркотици. Те са първокурсници и са с различни наранявания от побоя. Никой не поема отговорност за убийството.

Едното момче има 1,85 промила алкохол в кръвта, другото е с по-малко, а третото е без алкохол в кръвта. На починалото момче се правят изследвания и ще се покаже дали има алкохол в кръвта му или не, заяви пред БГНЕС старши комисар Валери Йорданов, ръководител на СДВР.

Образователният министър Сергей Игнатов съобщи пред журналисти, че ще се мисли за създаването на централизираната система за управление на студентските общежития. Той ще предложи всички блокове да преминат към едно предприятие, както и да се затегне охраната им.

"Искаме да изразим нашите съболезнования от името на целия кабинет на семейството и близките на убитото момче в Студентски град", допълни той.

В следобедните часове на деня ръководството на 7-РПУ, което се намира в Студентски град, даде пресконференция и обяви, че заподозрян все още няма. Установява се дали Марио е наръган с ножа, намерен в стаята.

Началника на РПУ-то Ани Петрова се обяви за въвеждане на вечерен час в общежитията. „Тези хора са дошли да учат и вратата трябва да се заключва в 00.00 часа", бе аргументът й. 

В блок 23 живеят студенти от УНСС. Кървавата драма се разиграла към 2.40 часа. Криминалисти от столичната дирекция и Седмо районно управление работят за изясняването на случая. Извършва се оглед на мястото на инцидента.

По-късно вътрешният министър Цветан Цветанов се обяви за по-строг контрол в студентските общежития.

„Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието, полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти. Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие“, заяви Цветанов. Като пример изтъкна 14 февруари, когато шест от седемте постъпили сигнала в полицията били именно от Студентски град.

В петък от парламентарната трибуна Цветанов заяви, че има спад на престъпността в Студентски град. Предишният такъв случай бе от 2008 година, когато студентът по фармация Стоян Балтов бе пребит до смърт пред новооткрито заведение.

Марио Данчев е син на учители, съобщи пернишкият сайт „Мироглед“. Майка му Росица и баща му Борис са преподаватели по физическо възпитание.

„Учители са от години. Много свестни хора. Не можем да повярваме, че това ги е сполетя“, заявиха техни колеги.

Росица преподава в ОУ „Св. Иван Рилски“, а бащата Борис – в металургичната гимназия „Мария Кюри“, където днес часовете бяха намалени заради инцидента. Двамата имат трима синове. Най-големият е Васил, който в момента работи в завод в Костинброд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 HArcho

    7 0 Отговор
    Разпуснете ги келешите да не ходят в казарма после скапете училищата, накрая и спорта разпуснете. Здравната система, мвр за него одавна знаеме, съд няма. И какво очакваме при това положение всеки сам за себе си с нож в ръка.
  • 2 maika

    3 1 Отговор
    Това е ежедневието в нашата държава , което е много жалко. Политиците само харчат парите ни за медейни изявя, а младите хора си отиват нелепо.
  • 3 Този

    1 0 Отговор
    То и всичките пари на планетата да похарчим в тази област, срещу простотията ниииииищо не може да се справи!! Най-добре да спрът алкохола, до сега той е в основата на всичко
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 stenly

    2 0 Отговор
    Трябва всичките участници в побоя да изгният в затвора, независимо кой от тях е виновен!!!Само с крумовите закони може да се въведе ред в тая държава вече...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пръч селски

    1 1 Отговор
    Жалко за момчето, Харчо, не знаеш колко си прав!!
  • 8 weedmen

    1 3 Отговор
    ako bqha izpafkali edin masur, sigurno nqma6e da se stigne do tuk.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 РЕАЛИСТ

    4 0 Отговор
    HArcho
    (гост)

    Неутрално
    1 09:59

    29.02.12 Отговор
    Разпуснете ги келешите да не ходят в казарма после скапете училищата, накрая и спорта разпуснете. Здравната система, мвр за него одавна знаеме, съд няма. И какво очакваме при това положение всеки сам за себе си с нож в ръка.


    ТО НЯМА ДЪРЖАВА, БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТЕН ИМОТ ВЕЧЕ, И ТОВА НЕ Е ТАЙНА ИЛИ НЯКАКВА ТЕОРИЯ, А ФАКТ. ДЕМОКРАЦИЯ=КАПИТАЛИЗЪМ=РОБСТВО(ИКОНОМИЧЕСКО НА 100%, А ВЕЧЕ ОТИВА И КЪМ ФИЗИЧЕСКО, КОЕТО ДО МОМЕНТА Е НА 80-90% ПОСТИГНАТО). А НАРОДА СПИ И СИ МИСЛИ ЧЕ КАТО СИ ПРАЩА ДЕЦАТА В УНИВЕРСИТЕТ, ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА АХАХХАХАХАХАХАХА, КАКВИ ОВЦЕ ИМА НА ТОЯ СВЯТ НЕ Е ИСТИНА
  • 11 Коко Мартинов

    1 0 Отговор
    РЕАЛИСТ АМИ ТИ КАКВО СИ НАПРАВИЛ ПО ТОЗИ ВЪПРОС ? РАЗПРОСТРАНЯВАШ МНЕНИЕТО СИ ПО ФОРУМИТЕ И СЪБИРАШ ПОДРЪЖНИЦИ КОИО ДА ПРАВЯТ СЪЩОТО И ТО В МРЕЖАТА ?
  • 12 DerFicker

    0 0 Отговор
    Господа,
    Решението със забрана на алкохола, както предложи някой, вече е измисляно, при това неколкократно. Доведе до Сухия режим в САЩ и впоследствие до милиони в джобовете на мафията. Колкото и да е жалко за случилото се, реалността е такава, че това става навсякъде. Нормално е в Париж посред бял ден да ви атакуват и опитат да ви ограбят, същото е в Испания. В Португалия има места, недалеч от централните улици, където ще ви срежат "голяма усмивка" без да се усетите! В Европа, в САЩ, навсякъде такива неща стават, трябвало е да се мисли по-рано, няма смисъл да правим от случая трагедия впоследствие!
  • 13 Станимир Стоянов

    1 0 Отговор
    бил сам в около 20 дарзави. Само в България алкохола е достъпен за всеки . Ние сме наи–богатите хора, всеки втори пуше и пие
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 formal system

    0 0 Отговор
    Фашистки подход.
    Заради някакво си сбиване вземете та пре...таковайте всички.

    Вярно е че трябва да се въведе малко ред. Да се разгонят к..ванделските сборища etc. Но вечерен час? За сведение на по-слабо образованите -- през сесия се учи по всяко време на денонощието и е много кофти ако примерно в 03.15 през ноща няма от къде една вафла да си купиш, щото имало "вечерен час".
    Проблемът е, че има хора дето си мислят, че могат да се държат както си искат с останалите. Това е проблемът. И този проблем го има, защото това е на което се учат децата още от малки -- незачитане на останлите, неуажение към всички, хаос и псувни по всеки повод. Проблемът не е толкова в студентски град.
  • 16 Jesika

    1 0 Отговор
    Не само вечерен час трябва да се въведе, а и всички заведения трябва да се затворят! Отишли сте там да учите! Като ти се прияде вафла, ще си направиш сметка и ще си я купиш през деня, пък си я яж когато искаш. Никакъв ред няма в този Студентски град, ако въобще може да се нарече така. В белите държави студентите отиват в университет да учат, имат си техни общества, развиват потенциала си с различни дейности, извън задължителната програма, има си ред и дисциплина.
    А също така трябва въобще да се забрани алкохола поне до 21 г.
    Познавам починалото момче, бог да го прости, добро и възпитано момче беше, не мога да кажа нищо лошо за него. Не знам какво е станало и кой е виновен, единствено знам, че още едно семейство е почернено, да загубиш дете е най-ужасното нещо, което може да се случи на един родител. И това е кой подред случай вече в Студентски град. Трябва нещо да се промени, трябва да се вземат мерки, иначе това няма да е последния такъв трагичен случай.
    Съболезнования на родителите!
  • 17 капитен

    1 0 Отговор
    Всички студенти ревнаха като обявиха по-високи такси за обучение(около100 до300лв)годишно но за алкохола и дрога пари винаги ще има.Според мен трябва да бъде въведен режим като едновремешните пионерски лагери.
  • 18 Рени Арие

    0 0 Отговор
    Нещата са много по-сериозни, агресията няма граници, започва още от училище. Аз не съм много сигурна, че виновно е момчето Илко от Добрич. Какво излиза, че това дете е системно тормозено от двата братя, които излиза че са много добри и слънчеви деца, от голямо и сплотено семейство. Не може управителят на общежитието да каже , че нямало жалба писмено подадена, а всички знаят че има проблем.И най-ужасното е , че ден след този ужас купонът Студентски град продължава.