Last news in Fakti

7 Септември, 2018 23:00 2 841 8

Унищожиха над 14 000 ментета

  • ментета-
  • парфюми-
  • дрехи
Унищожиха над 14 000 ментета - 1
Снимки: Агенция Митници

Близо 14 000 контрабандни текстилни изделия,обувки, парфюми и празни картонени опаковки за тях, носещи логото на световноизвестни марки, бяха унищожени под контрола на Митница Бургас на 05.09.2018 г.

Чрез механично нарязване бяха унищожени 3330 чифта чорапи, 830 тениски, екипи, блузи, 559 чифта обувки, маратонки и чанти, 4750 картонени кутии и 1750 пластмасови капаци за тоалетна вода. Чрез натрошаване бяха унищожени 2750 парфюма и тоалетни води.

Контрабандните стоки, имитации на световноизвестни марки, са задържани на МП Капитан Андреево през 2016 и 2017 година при щателни митнически проверки на леки и товарни автомобили при опит пътници и шофьори на автомобили да ги пренесат през държавната без знанието и разрешението на митническите органи.

През август миналата година при проверка с рентгенова апаратура и последвал физически контрол митническите служители на МП Капитан Андреево са открили, прикрити зад и измежду декларираните перилни и почистващи препарати, в товарен камион с българска регистрация, унищожените днес 1148 парфюма и тоалетни води с логото на „Creed Aventus", „Jimmy Choo", „Diesel Fuel for Life", „Davidoff Cool Water", „Paco Rabanne 1 million", както и 4750 картонени кутии и 1750 пластмасови капаци за тоалетна вода с логото на „Paco Rabanne 1 million" .

За полугодието под контрола на Митница Бургас са проведени 6 процедури, при които са унищожени 63 665 текстилни изделия, в това число и 500 етикета, 13 720 обувки, маратонки, аксесоари /чанти, колани, портмонета/ и 12 208 парфюма. По-голяма част от фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево, през изминалата 2017 и настоящата 2018 година.

Унищожиха над 14 000 ментета


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    8 0 Отговор
    Вас, как са ви пропуснали, менте писачи на глупости, неграмотни, с увреждания! От вас трябва да се започне като става въпрос за ментета!
  • 2 Димитър

    22 1 Отговор
    Защо ментета, защо не реплики?! Как може да унищужавате едни ментета, други ментета да наричате реплики и да не ги барате, а трети ментета съвсем свободно продавате по магазините с името "имитиращ продукт"?! Каква е тази дебилна държава?!?!?!

    Коментиран от #5

  • 3 Недоволен

    9 2 Отговор
    А защо не се дарят тези дрехи на нуждаещи се и бездомни а трябва да се унищожават, винаги съм се чудел защо митниците унищожават всичко контрабандно а не е в полза на държавата и така да намери някъкво приложение за тез стоки

    Коментиран от #4

  • 4 Бамбам

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Недоволен":

    Защото е правилно да се унищожат. А и ако ги дадат на "бедните" още утре ще се продават като оригинали по Интернет.

    Коментиран от #6

  • 5 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Като пише че е имитиращ продукт или реплика клиента решава дали да го купи,кофти е ако е менте и ти го набутват за оригинал!!!
  • 6 ...

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бамбам":

    Има си начини да не могат да се продадат... Но няма логика в това да се унищожават полезни стоки. Нито са радиоактивни, нито отровни. Ако продължаваме така да приемаме всичко природни ресурси за даденост, няма да свършим добре и ще попаднем в някой постапокалиптичен филм...
  • 7 Bossman

    0 1 Отговор
    Все пак съм сигурен че полицаите са си взели нещичко и за себе си.
  • 8 Bossman

    0 1 Отговор
    Все пак съм сигурен че полицаите са си взели нещичко и за себе си.