Last news in Fakti

6 Март, 2012 19:48 1 691 1

Французойка влезе в психиатрия, след като причини смъртта на две българчета

  • надя малпартида-
  • психиатрия-
  • катастрофа

Френската гражданка Надя Малпартида, която трябваше да се яви днес на делото, по което е обвинена, че е причинила смъртта на 16-годишния Калоян Илиев и на 14-годишната му сестричка Дидка, не дойде в съдебната зала. Оказа се, че подсъдимата е настанена в психиатрична клиника в Париж.

Според документ, издаден от клиника „Авре“, намираща се в предградието Вил д'Авре във Франция, Надя Малпартида се намира в тежко психическо състояние и е настанена там за лечение. Забранено й било да напуска медицинския сектор, поради необходимоста от постоянно наблюдение от страна на на психолог и психиатър.

Тъй като става въпрос за тежко престъпление и според закона присъствието на обвиняемата е задължително, прокурорът нямаше друг избор освен да се съгласи с адвоката и също да поиска отлагане. Следващата дата, на която съдебният състав ще се събере е 18 април.

На 21 август миналата година Надя Малпартида е шофирала лек автомобил Volkswagen Passat  от София за Бургас. В колата били Калоян Илиев от София, майка му Слава Илиева и сестра му.

На 300 м от карнобатското село Венец Малпартида предприела изпреварване при забранителна маркировка и знак за забранено изпреварване. Ускорявайки колата до 110км/ч, чужденката загубила контрол и се блъснала челно в крайпътно дърво.

От удара на място загива Калоян, с натрошени ребра и множество разкъсвания на вътрешните органи. Майката и 14-годишната му сестра са приети в болница с множество наранявания. По-късно момичето умира от политравматизъм.

Самата Малпартида също е приета в болница, с гръдни травми и опасност за живота, но оздравява, разказва сайтът "Бесове".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ico

    1 0 Отговор
    Много ми е интересно във Франция така ли кара?! Май всеки много бързо разбира, че в тази държава можеш да правиш каквото си поискаш...