25 Октомври, 2018 16:23 2 891 2

Акция срещу наркотиците в Благоевградско

  • наркотици-
  • акция-
  • кулата-
  • първомай

Задържани са двама души от Първомай

В полицейската операция, проведена в селата Кулата и Първомай, са участвали служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и на ОДМВР – Благоевград. Задържани са хора, занимаващи се с разпространение на големи количества наркотични вещества.

В хода на операцията, в момент на сделка с наркотични вещества, в района на бензиностанция в село Кулата са задържани двама мъже от Първомай – 31-годишен с регистрации за извършени престъпления по чл. 343Б от НК и осъждан за престъпления по чл. 354А, ал. 3 от НК, и 56-годишен, също осъждан за престъпления по чл. 354А, ал. 3 от НК.

При последвалото претърсване на лек автомобил „Фолксваген Бора“, ползван от двамата задържани, са намерени и иззети 10 пакета с общо тегло 5.633 кг, съдържащи суха, зелена тревиста маса, която при направения полеви тест реагира на марихуана.

По случая в РУ – Петрич е образувано досъдебно производство под наблюдението на окръжната прокуратура. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 1 от НК. След задържане с полицейска заповед за срок до 24 часа, с постановление на наблюдаващия прокурор им е наложена мярка за неотклонение до 72 часа. Впоследствие на двамата е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чак да не повярва човек

    2 0 Отговор
    Верно ли????
  • 2 Ха де

    2 0 Отговор
    На снимката е някакво кафяво вещество, може би хероин, в статията пише за суха зелена тревиста маса ака марихуана :(