8 Ноември, 2018 08:16 14 214 10

Вдовицата на Бай Миле: Божо Кравата е изрод!

  • темида-
  • божо кравата-
  • съд-
  • бай миле

Познавам Радослав Попов от бебе, мъжко момче е, каза пред съда Силвия Панагонова за сина на Туцо от "Килърите"

Вдовицата на Бай Миле: Божо Кравата е изрод! - 1

За мен Божидар Кузманов е изрод. Това казва Силвия Панагонова, по-известна като вдовицата на Бай Миле (Милчо Бонев). Показанията ѝ от досъдебното производство срещу Кузманов и хората му бяха прочетени на делото днес в съда заради разминаване.

Това съобщи сайтът „Флагман“.

Панагонова бе призована като свидетел в процеса заедно с Радослав Попов - син на Янко Попов - Туцо от „Килърите”.

Вдовицата на Бай Миле не бе особено словоохотлива и се наложи да бъде надълго препитвана от страните по делото, включително и след четене на показанията й в досъдебното производство.

Припомняме, че подсъдимите са десетима – Божидар Кузманов-Кравата като ръководител на организирана престъпна група(ОПГ), както и Иван Терзийски, Георги Иванчев, Тодор Славов, Радослав Димитров, Димитър Николов, Данаил Петков, Николай Иванов, Силви Николаев и Марчо Марков.

Процесът срещу тях бе иницииран по повод стрелбата в ресторанта „4 you” в Слънчев бряг на 8 юни 2016 г., когато Димитър Желязков-Митьо Очите бе тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев бе убит.

„Познавам единствено Божидар, може би от 10-12 години. Работеше при мен на Боровец. За другите научих от новините. От шест години не съм ходила по морето, не познавам момчетата”, каза Силвия Панагонова за подсъдимите днес.

След въпрос на прокурор тя обясни, че Кузманов работил за нея допреди 10 години за един сезон като охрана на дискотека в Боровец.

Съдията Стоян Тонев поиска да се уточни какво точно е работил подсъдимият за лидерство на ОПГ и дали е бил пазач. Насред смеха в залата Божидар Кузманов се обади от място: „Точно така - пазач”.

Силвия Панагонова обаче уточни: „Държеше охраната”.

Конфликтът в Слънчев бряг бил заради спорове на Панагонова с бившия й съдружник Пламен Петков, който също бе свидетел на делото днес.

Припомняме, че Божидар Кузманов и хората му преди години бяха замесени в серия от разправии със служители на Силвия Панагонова.

Днес вдовицата на Бай Миле обясни пред съда, че Кузманов работил при Пламен Петков и наел негов паркинг.

Панагонова и Петков били съдружници докъм 2011 г. След това прекратили сътрудничеството, като поделили общ парцел от около 10 декара в курорта Слънчев бряг. Проблемът дошъл от това, че достъпът до частта на Пламен Петков бил блокиран от бариера, поставена от Панагонова.

Двамата се скарали и за това как да си поделят задълженията за тока и водата в общия имот.

Тогава се намесил Божидар Кузманов и хората му.

Самата Силвия Панагонова обаче нямала пряко отношение в конфликта. Тя от много години не стъпвала в Слънчев бряг. Стояла си в Боровец.

Панагонова делегирала управлението на дружеството й „Казино бийч ризорт груп” на Радослав Попов.

Тя обясни, че познавала Радослав „от бебе”. След въпрос дали знае за проблеми между него и подсъдимите, Панагонова каза, че вероятно е имало такива, но не се месила.

„Ради е мъжко момче. Върши си задълженията като управител”, отсече вдовицата на Бай Миле.

След въпроси на прокуратурата Силвия Панагонова каза, че споровете били донякъде елементарни - за сметки за ток и за вода, но и за бариерата, която била „строшена” в резултат на конфликта.

Тя обаче уточни, че вече няма много спомени: „Не съм на 20, наближавам 50. Не мога да си спомням абсолютно всичко.”

Адвокатите не зададоха въпроси, но прокуратурата поиска да се прочетат показанията на Силвия Панагонова, дадени в досъдебното производство на 6 март 2017 г.

Съдът разреши това въпреки яростното противопоставяне на защитата.

В тези показания Силвия Панагонова също казва, че познава Радослав Попов от бебе, но и че се „абстрахира от баща му и цялата фамилия”.

С Пламен Петков били съдружници от 2001 до 2012 г., когато се разделили. Когато настъпил конфликтът, всеки ден започнали да се случват неприятности.

От четири години никой не е стъпвал на морето заради него, коментира Панагонова. Причината е, че наематели на нейната фирма били притеснявани. Имало над 20 случая на счупени витрини, машини за играчки, бити клиенти…

„Зад всичко това стоят Пламен Петков и Божидар Кузманов”, твърди Силвия Панагонова.

След жалбите пред органите на реда резултат нямало.

Пламен Петков бил алчен, понеже не искал да си построи път, а искал да минава през нейния парцел.

За Божидар Кузманов Панагонова каза: „За мен той е изрод!”

Кузманов започнал да бие и да плаши хората и винаги това оставало безнаказано.

Жената на Божидар – Зорница, преди работела като секретарка на Силвия Панагонова.

Вдовицата на Бай Миле спряла да пуска Радослав Попов в Слънчев бряг, защото я било страх за него. Затова Попов ходел само в началото, средата и края на сезона.

След като показанията ѝ бяха прочетени, Силвия Панагонова като че ли се дистанцира, като обясни, че всъщност Радослав Попов подавал всички жалби за инцидентите.

Но след като бе попитана дали поддържа казаното миналата година пред разследващите, тя потвърди.

След въпрос на адвокат, Панагонова обясни, че тя лично не е присъствала, а всичко това й било докладвано от нейни служители.

Показания даде и 59-годишен пазач на бариерата. Той също нямаше желание да си спомни за инцидентите с Божидар Кузманов и хората му, което пак наложи четене на показания от досъдебното производство.

Подобна бе ситуацията и с управителя Радослав Попов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ирлучндетъчч

    53 2 Отговор
    Някой голям и незаменим в БГ правителството ги пази тия с имена на животни крави,бикове, козли и т. н. Предполагам тия големите са бивши от ДС и имат много компромати за изнудване.

    Коментиран от #2

  • 2 сещай се

    35 2 Отговор

    До коментар #1 от "ирлучндетъчч":

    А госпожа панагонова каква е? Битер Кравата, присмял се щърбел на хърбел.
    Тия с имената на животни са на най-ниски позиции в хранителната верига, на върха стоят ония с най-хубавите имена.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сиромаха

    11 1 Отговор
    Какво да коментираш ???? ПЪЛЕН УЖАС
    ( смях в залата !!! )
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гошо Козата

    29 2 Отговор
    По-интересен е въпроса кой им даде на тия всички тези хотели, дискотеки, заведения, казина, спортни съоръжения, паркинги и др., и защо държавата не е преразгледала подобни сделки, и никога няма и да ги преразгледа ?! И какво търсят подобни животни по курортите, вместо да са по затворите ?
  • 9 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "газо под номер 3":

    то за таз марийка има бая вицове дето си сваля гащите, ама тук се опитва да се изявява като драскачка, не че и се получава
  • 10 Кравата

    4 0 Отговор
    Разпоретината Силвия го обича в задния двор.