Last news in Fakti

20 Ноември, 2018 09:50 19 556 32

Младеж даде колата си на хлапачка без книжка и стана катастрофа със смърт

  • хлапачка-
  • книжка-
  • катастрофа-
  • смърт

Момичето карало със скорост малко над 123 км./ч.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Йована М.

Тя е обвинена за това, че на 07.05.2016 г. на Автомагистрала "Тракия" километър 311, общ.Карнобат, Бургаска област, при управление на моторно превозно средство лек автомобил марка "Опел“, като непълнолетна, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, нарушила правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата, в резултат на което по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Мартин В., причинила смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На съд е предаден и Мартин В.

Той е обвинен за това, че на същите дата и място, нарушил правилата за движение по пътищата, визирани в Закона за движението по пътищата, като в качеството си на водач и собственик на посоченото МПС е предоставил същото на неправоспособния водач Йована М., и по непредпазливост и при условията на независимо съпричиняване с Йована М., причинил смъртта на Георги Г., както и средна телесна повреда на Даниел Г.

На 07.05.2016г., двамата обвиняеми тръгнали от гр.Ямбол за гр.Бургас с лек автомобил "Опел Астра“, собственост на Мартин В. и управляван от него. По време на пътуването на Мартин В. му прилошало и спрял автомобила в аварийната лента. Йована М. поискала тя да управлява автомобила и обвиняемият се съгласил въпреки, че знаел, че същата не притежава свидетелство за управление на МПС и й предоставил управлението на автомобила.

Йована М. предприела управление на автомобила, като установила същия в дясната лента, в платното за движение, предназначено за движение от гр. Бургас към гр. София. Тя управлявала със скорост малко над 123 км./ч. в дясната лента за направо, в посока към гр. София. Движейки се в посочената пътна лента с посочената висока скорост, започнала да се доближава – в района на км.311 от магистралата, намиращ се в землището на Община Карнобат, до друг автомобил, който се движел пред нея в същата лента за движение, но с по-ниска скорост на движение.

Поради липсата на какъвто й да е опит, същата не наблюдавала пътната обстановка зад нея. Обвиняемата предприела началото на маневрата, свързана с отклонение на ляво, без преди това да подаде какъвто й да е светлинен сигнал и без да провери преди началото на маневрата, в огледалата за обратно виждане – както странични, така и панорамно – каква е пътната обстановка зад нея и в частност, без да провери дали лентата, към която е смятала да се насочи (лявата) и към която се е насочила е свободна от други автомобили.

По същото време в лявата лента за движение направо, се движел Даниел Г., с управлявания от него товарен автомобил "Ситроен“, като до него на предна дясна седалка седял баща му (починал следствие катастрофата). Двамата пътували в посока от гр.Бургас към гр.Сливен, като Даниел Г. се движел със скорост от около 134 км./час в лявата лента за движение направо; последният се установил в тази лента много време преди изобщо да види и доближи автомобила, в който пътували обвиняемите.

Маневрата, свързана с навлизане в лявата лента за движение направо, била извършена от Йована М. внезапно и не е била съпроводена изобщо с подаването на ляв мигач. Свидетелят Даниел Г. изобщо нямал време за реакция. Последвал удар, в резултат на който са настъпили и съставомерните законови последици.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 20.11.2018г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    206 3 Отговор
    Прилошало му , друг път. Той и дал да покара колата , тя обещала да му хапне главата и налице е белята.

    Коментиран от #9, #22

  • 2 бай кръстан

    37 63 Отговор
    много сложно и неразбрано е написано

    Коментиран от #3

  • 3 А бе Байчо

    75 10 Отговор

    До коментар #2 от "бай кръстан":

    Кое му е сложното?!? На такива като теб май трябва да се обяснява с пластелин (ако разбереш какво означава това)!!!
  • 4 Гост

    136 1 Отговор
    Аз друго не мога да разбера: Как ще дадеш на неправоспособен да управлява автомобила ти, при това на магистрала, при това със скорост над 100 км.?! Къде трябва да ти е умът?! Сигурно в гащите...

    Коментиран от #5, #30

  • 5 Да да

    70 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Вероятно от там е изтекъл!
  • 6 СПРАВЕДЛИВИЯТ

    77 2 Отговор
    ЕЛАТЕ В РУСЕ ДА ВИДИТЕ НЕПЪЛНОЛЕТНИТЕ ДЕЦА НА КОИ ГРАДСКИ "ВЕЛИЧИЯ" КАРАТ БМВ-ТА, АУДИТЕ ИЛИ МЕРЦЕДЕСИ БЕЗ КНИЖКИ И В НЯКАКВО НЕАДЕКВАТНО СЪСТОЯНИЕ.
  • 7 Йосип Броз Тито

    68 3 Отговор
    Това е нещо напълно нормално в днешно време, а в селата това е масово явление, но и не само там, а навсякъде из държавата...
    Карат пияни, дрогирани, неправоспособни и хич не им пука, защото знаят, че ще им се размине, както се случва в повечето случаи...
    Сега ако сме нормална държава, ще им дадат поне 10-15 години затвор и няколко стотин часа обществено полезен труд, за да им дойде акъла в празните тикви...

    Коментиран от #23

  • 8 qwerqwerqwer

    45 1 Отговор
    Това е изкопирано от доклада на КАТ. Личи си техния стил на описване.
  • 9 Глупости на търкалета

    43 1 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Много ясно че не му е прилошало, това адвоката му го е казал да смекчът обвинението, но едва ли ще им се вържат, кво общо ома това че му е прилошало с това да даде на човек нямащ години и книжка! Дано да полежат и двамата в пандиза , другия пут няма да и даде:-)
  • 10 Бай петкан

    49 0 Отговор
    Най-вероятно момъкът под въздействие на хормоните е решил да се прави на инструктор.
  • 11 Може и да му е прилошало

    68 2 Отговор
    На мен след свирка за малко ми се завива свят.
  • 12 Jack Bauer

    43 1 Отговор
    Преди няколко дни видях до моята къща непълнолетен с АТВ без регистрация по алеята в парка където се разхождат пенсионери и майки с колички. Нищо вече не може да ме учуди, само съм крайно възмутен. Жалко че сигналите от граждани за подобни инциденти остават без реакция от полицията.
  • 13 KOHCA

    36 2 Отговор
    момчето да получи секс дал на кифлето да кара ако му беше пуснала всеки жив и здрав шеше да си е у тях
  • 14 Петков

    28 7 Отговор
    В затвора ДОЖИВОТ!!! И двамата!!! Да видим дали друг ще си позволява подобни простотии. Докато в тази мизерна държавица не се приемат строги закони ще има да гледаме всякакви простотии - от всичко по много и навсякъде!

    Коментиран от #24, #29

  • 15 П Иванов

    38 2 Отговор
    Прилошало му.... Докато има такива престъпни адвокати като Марковски на всеки подсъдим ще му прилошава или кръвно ще вдига, или ще се сеща, че му е било прилошало и тнт.
  • 16 гост

    31 1 Отговор
    Явно е много добра щом от му е призляло от лапането й. И ето до какво води подкупен, да не кажа платен, секс с непълнолетни. В случая е дал на чафката, която му е изпила семето, а не мозъка.
  • 17 Младини

    32 1 Отговор
    Какво ли не правят младежите за една свирка даже и колите си дават
  • 18 Ганю Ганев

    5 11 Отговор
    Нещо не ми се връзва, имат 11 км разлика в скоростта, 123-134, не е като 60-120
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 134км/час

    4 9 Отговор
    Камиона с толкова ли се е движел? Да не е със специален режим на движение?
  • 21 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    14 2 Отговор
    Гражданската вече 15 бона муахахаха
  • 22 Точно

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Точно така е станало
  • 23 Дан

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Йосип Броз Тито":

    В коя държава биха дали 10 години за убийство по непредпазливост?
    В България законите относно това са много по-строги отколкото в по-голямата част от Европа. Не говори за неща от които не разбираш.
  • 24 Дан

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Петков":

    Ако това е твоето дете, отново ли би бил на същото мнение?
    Доживотен затвор за убийство по непредпазливост? Нещо не ми се връзва. Законите в Германия не са толкова строги колкото в България, но културата е на много по-високо ниво, защо ли?
  • 25 Дан

    5 1 Отговор
    Интересно ми е как изчисляват скоростите. Невъзможно е да се изчисли скорост с точност до километър, но явно нашите експерти са по-добри от всички други по целия свят и го могат. В останалите държави по принцип биха казали : "скорост между 110 и 135", а не "малко над 123".
  • 26 Дан

    5 8 Отговор
    Моите съболезнования за починалия, но е много съмнително, че разликата в скороста между двата автомобила е само около 10км/ч. Всеки човек с обикновени реакции би чукнал спирачката и до инцидент няма как да се стигне. Да добавя и че по закон е забранено движението в лява лента на магистрала, при положение, че и дясната му е била свободна. Следователно и той е нарушил закона и има вина.
  • 27 hmhmhm

    7 0 Отговор
    абе нещо гнило има. Ама
  • 28 Бг.реалност

    9 0 Отговор
    По-лошото знаете ли кое е....днес в друга медия имаше снимки от съда на двата мозъчни урода (това е комплимент ) причинили катастрофата и убили човека.
    И пачаврата и на 3-те снимки изглеждаше като че ли е на чалготека.
    Все едно всичко за нея е някакъв майтап.
    Фотографа умишлено или без да иска я беше ,,хванал" перфектно.
    И сега....?
    И сега следва абсурдистанската реалност на боко-диктатора сиреч:
    Татенцата ще развъртят едни рушвети.
    Маменцата на свой ред ще извъртят на съдиите по нещо под масата и двата изрода за нула време ще са на свобода необременени от абсолютно нищо.
    Избори идват.
    Не забравяйте КАК ТОЧНО реагира държавата всеки път в подобни трагедии и си задайте въпроса,харесва ли ви.
  • 29 Жоро

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Петков":

    За какви по строги закони говориш в коя демократична държава ги има за северна корея ли става въпрос
  • 30 Народен

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Когато се мисли с долната глава, така става.....

    Коментиран от #31

  • 31 дресиод на слонове

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Народен":

    те и тия всите упарламенто повечето мислят с долните полови части за това ние такова положението962
  • 32 ЕКСПЕРТА

    1 0 Отговор
    А ОНАЯ ДЕТО ОБЪРНА АВТОБУСА И УБИ 20 ЧОВЕКА,БЕШЕ ПРАВОСПОСОБНА ЖЕНА