Last news in Fakti

24 Ноември, 2018 14:20 3 002 5

Сайтове, в които никога не сме влизали, точат картите ни

  • сайтове-
  • финансово клониране-
  • карти

Това са сайтове, които клонират финансовата информация

Сайтове, в които никога не сме влизали, точат картите ни - 1

Станах жертва на финансова измамa. Проверих сметката си и се оказа, че някой е изтеглил пари от моята сметка от акаунт в Китай. Това се случи в навечерието на Черния петък. Никога не съм влизала в сайта, от който са изтеглени финансовите ми данни. Това заяви журналистът Христиания Червенковa в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

"Трябва да бъдем особено внимателни от спам рекламите в пощите си. Лесно могат да ни източат картата. Обикновено това става от съмнителни сайтове, които са ситуирани извън ЕС. Това са сайтове, които клонират финансовата информация", каза още комисар Явор Колев, началник на отдел "Киберпрестъпност" към ГДБОП.

"Информацията може да бъде източена и без да сме влизали през дадения сайт. Често информацията ни може да бъде източена и през други сайтове, в които влизаме. Препоръчваме на хората да не влизат в сайтове "кукички", които ни лъжат с отстъпки чрез пощата ни. Влизайте през желания от вас сайт чрез търсачката, не следвайте линкове", разкри Колев.

"Банките възстановяват парите, които са доказано откраднати. Постоянно получаваме информация за „фишинг“ сайтове", завърши Явор Колев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bubbles

    18 0 Отговор
    На имейла ми редовно идват писма от Първа инвестиционна банка с информация че липсват данни в профила ми и има опасност да го спрат.
    Смешното е че никога не съм ползвал техните услуги нито пък някога съм стъпвал в техен клон.
    Колкото до рекламите на отстъпки, само идиот би щракнла на подобен линк

    Коментиран от #5

  • 2 Ганю Ганев

    4 4 Отговор
    Кликайте ми на кожения линк
  • 3 Бря

    6 0 Отговор
    Всеки сайт иска да права да дават данните на трети лица Представи си каде ти отива даните
  • 4 Nо kard

    3 2 Отговор
    Ду
    хайте
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.