Last news in Fakti

21 Декември, 2018 18:09 4 213 7

Прокуратурата иска 14 г. затвор за Киро Принца

  • киро принца-
  • съд-
  • присъда

С протеста се иска подсъдимият Кирил да бъде признат за виновен

Прокуратурата иска 14 г. затвор за Киро Принца - 1

Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на съда, с което е изменена постановената от Окръжен съд – Бургас присъда, според която подсъдимият Кирил Христов бе признат за виновен за умишлено убийство на мъж. Първоинстаниционният съд бе наложил наказание в размер на 7 години "лишаване от свобода“ на Киро Принца.

Това припомня сайтът „Бургас24“.

Със свое решение от 30.11.2018 г. Апелативен съд – Бургас преквалифицира деянието от такова по чл.115 НК (умишлено убийство), в такова по чл.122 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост) и намали наложеното наказание на Принца от 7 години на 4 години "лишаване от свобода“.

Тази част от съдебното решение е протестирана от Апелативна прокуратура – Бургас. В протеста е мотивирана тезата, че деянието е преквалифицирано неправилно и наложеното наказание е явно несправедливо. Посочено е също така, че е допуснато нарушение в процесуалните правила, изразило се в превратно тълкуване на факти.

С протеста се иска подсъдимият Кирил да бъде признат за виновен по първоначално предявеното му обвинение по чл.115 от НК, като се увеличи наложеното му наказание от 4 години на 14 години "лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при "строг“ режим в затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    32 0 Отговор
    Това лай.о заслужава да лежи ефективно. На мен лично ми е вадил пистолет без причина. Крайно време е да види "дебелия" но ми се струва че ще се измъкне, както всички престъпници в България.

    Коментиран от #2

  • 2 Ако го беше гръмнал

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    щяха да ти дадат 20 г. Ако беше те гръмнал щяха да му дадат 5! Затова куца с-мата!
  • 3 Опа

    12 0 Отговор
    7-ем години. Много малко бе!
  • 4 123

    12 0 Отговор
    Какъв принц е Киро готвача кви са тия глупости
  • 5 Яшко

    7 0 Отговор
    Тя прокуратурата много иска ама каквото каже тиквата,димек ако му дадат под масата
  • 6 Гост

    4 0 Отговор
    Къв принц е тоа убиец,даите му една 20а на тоа боклук и убиец
  • 7 Чук

    1 0 Отговор
    Принц~ говню