Last news in Fakti

28 Март, 2012 18:55 22 249 21

Полицаи гонят в гората и на пътя Nissan Patrol

  • бракониер-
  • лов-
  • джип

Беглец-бракониер се изплъзва на полицията, минава през лента с шипове

Полицаи гонят в гората и на пътя Nissan Patrol - 1
Снимки: МВР

52-годишен мъж от Варна е привлечен като обвиняем за извършени престъпления. С постановление на Районна прокуратура – Шумен мъжът е задържан за 72 часа, съобщиха от МВР.

При специализирана полицейска операция, проведена за времето от 23 до 26 март, в която са участвали полицейски служители и представители на Държавното ловно стопанство, били изградени няколко поста за наблюдение.

На 25 март малко след 23.00 часа един от екипите чул двигател на автомобил, забелязал колата да навлиза в гората без включени светлини, чул изстрели. След по-малко от два часа автомобилът бил засечен да се насочва към асфалтовия път. Веднага бил задействан специализиран екип за задържане.

Въпреки включената светлинно-звукова сигнализация, водачът увеличил скоростта и не се подчинил на разпореждането да спре, като преминал и през поставената на пътя лента с шипове. Неизвестният шофьор не спрял и на следващ сигнал, подаден от друг пътен полицейски екип, продължил да шофира с изгасени фарове.

В хода на оперативните действия била установена марката на колата -Nissan Patrol, както и собственикът й 52-годишният мъж от Варна.

В разследването се включили и криминалисти на ОДМВР-Варна, които задържали нелегалния ловец в дома му. При претърсването са иззети патрони за ловна карабина 300 „Уинчестър“.

Полицаите установили, че автомобилът бил със свалени три  гуми,  в една от тях бил намерен шип от лентата за принудително спиране. На предната седалка били открити и следи от косми и кръв от животно. В друго негово жилище във варненското село Долище е намерена и иззета ловна карабина „ Браунинг”- калибър 300. Оказало се, че мъжът е притежавал оптическо оборудване и уреди за нощно виждане, чиято стойност е над 6 000 евро.

Четири досъдебни производства са образувани от началото на март тази година заради извършени бракониерства на дивеч на територията на Шумен, припомнят от полицията в града. Първото е на 11 март, когато в землището на село Черноглавци били намерени отстреляни 3 диви свине-майки и едногодишно диво прасе. На местопроизшествието са намерени и иззети 3 метални гилзи от ловно оръжие, установени са и дири, оставени от автомобила.

В нощта на 18 срещу 19 март в землището на селото били открити две одрани кошути, в трупа на едното животно е намерен метален проектил. Ден след това е образувано трето досъдебно производство, отново заради намерени две убити кошути.

На 26 март е образувано и четвъртото досъдебно производство за намерен отстрелян благороден елен в землището на село Сини вир.

И при четирите случаи е установено, че животните са блъскани с автомобил, а след като са умъртвени, са връзвани и влачени до най-близкото високо място, където е започвало дрането.

Това дало повод ръководството на ОДМВР-Шумен да сформира работен екип и след анализ да планира и предприеме организирането на специализирани полицейски операции на територията на общините Венец, Каолиново и Хитрино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юбер групен фюрер

    2 1 Отговор
    присъда смърт по особенно жесток на4ин на бракониера
  • 2 Киро

    2 1 Отговор
    Ако това беше в "братската" ни САЩ,щяха да го застрелят още при преследването-аз лично бих го обесил!!!!!!!!!
  • 3 Петър Неделчев

    2 0 Отговор
    Реклама за Нисанчо,............ и аз съм им фен, ама в ръцете на този"месар".........., и аз съм ловец, такъв тип лов е несъвместим с ловната етика,...
  • 4 rov4o

    2 1 Отговор
    Въпреки включената светлинно-звукова сигнализация, водачът увеличил скоростта и не се подчинил на разпореждането да спре, като преминал и през поставената на пътя лента с шипове. Неизвестният шофьор не спрял и на следващ сигнал, подаден от друг пътен полицейски екип, продължил да шофира с изгасени фарове.

    В хода на оперативните действия била установена марката на колата -Nissan Patrol, както и собственикът й 52-годишният мъж от Варна.

    В разследването се включили и криминалисти на ОДМВР-Варна, които задържали нелегалния ловец в дома му.

    Абе само на мен ли ми направи впечатление, че е успял да се измъкне от куките със СПУКАНИ гуми?

    Коментиран от #13

  • 5 freezz

    0 0 Отговор
    Добре де... каква е разликата дали ще го застреля или ще го удари и тогава ще го застреля?
  • 6 deliormanli

    1 0 Отговор
    тоя много ми бърка във фризера
  • 7 death

    5 0 Отговор
    Абе, трябва да се сформират отряди, които да ходят на лов за ловци...
    Да почустват и тези какво е да си преследван. Как може убийството да е спорт. Ловците не са заакъсали за храна, ако няма какво да яде човек ОК да отиде и да убие животно, но само и единствено за да нахрани себ си и семейството си, но да убива за кеф....
  • 8 lidel

    3 0 Отговор
    neznam ama mnogo me iznervq toq glupak kadeto izbiva jivotinkite sega da my lepnat edna solena globa i da poleji v pandelata ta da my doide akula
  • 9 koko

    3 0 Отговор
    абе може по някое прасенце но да не се олива толкова и не във размножителният перит защото е грехота за животните
  • 10 slavi

    1 2 Отговор
    NISSAN PATROL е истинска машина,с него и аз не бих спрял пред много препядствия.Включително лек автомобил,стига ролбара да е стабилен.
  • 11 DEKSTAR

    1 0 Отговор
    ЗА ТОЗИ ВИД ЛОВ ТРЯБВА ДА СИ ДОСТА СМЕЛ ОСОБЕНО АКО СЛИЗАШ ОТ НИСАНЧЕТО.
  • 12 гого

    0 0 Отговор
    нищо няма да му напражят,тои не е сам ,тои храни някого,протакжане на делото с години,и хоп БЪЛГАРСКА работа,
  • 13 Prelude

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "rov4o":

    @4 на път няма да им се измъкне и да не е със спукани гуми, но влезе ли в гората тая машина няма какво да я хване
  • 14 dan

    0 0 Отговор
    6000 euro za optiki i niama pari za zagluhitel?
  • 15 умник

    0 0 Отговор
    Спуква гуми и продължава, а куките спират, за да не им се случи същото. Разчитали са на втория пост, затова са спрели преследването.
  • 16 antideath

    0 0 Отговор
    не си наясно, тоя не е ловец -той е бракониер. Ловците отглеждат и опазват дивеча , хранят и чак след това отстрелват подборно.
    това не е убийство , а естествен подбор.
  • 17 Валери

    0 0 Отговор
    Сега полицията да се постараят, да намерят и местния човек който го води по тези места ?
  • 18 green

    0 0 Отговор
    Какви ловци в БГ?
    Тука всички са месари.На кой както му намалее месото във фризера взима пушката и отива в гората, а има и такива дето го продават в елитни ресторанти.Работата опира до бизнес, не до удоволствие.
  • 19 ivan

    0 0 Отговор
    Събота и неделя са ловци ,а през останалото време бракониере това е истината.А горските когото хванат да бракониерства го повишават....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 тото

    0 0 Отговор
    По добре бизнес,от колкото да ги обстрелят и изоставят в гората