Last news in Fakti

28 Декември, 2018 13:47 3 541 14

Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции (СНИМКИ)

  • горива-
  • бензин-
  • дизел-
  • митници

Митничари задържаха 9500 литра гориво

Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции (СНИМКИ) - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ към митница Столична разкриха две нелегални мобилни станции за зареждане с гориво без документи. Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. „Младост“.

Разкрити са и два гаража, превърнати в складове за нелегални горива. Иззети са общо 9500 литра петролни продукти с мирис на дизелово гориво. Това съобщават от агенция „Митници“.

На 27.12.2018г. митническите инспектори извършват проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг. В товарния отсек на единия микробус са установени 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи петролен продукт.

Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции (СНИМКИ)
Снимка: Агенция "Митници"

В товарното помещение на втория е установен идентичен PVC куб, съдържащ също течност с мирис на петролен продукт. Към съдовете за съхранение са монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари.

В хода на проверката са установени следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Същите водели към 2 гаражни клетки.

Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции (СНИМКИ)
Снимка: Агенция "Митници"

В шофьора на микробуса са открити ключове, чрез които са отворени вратите към гаражните клетки. В едната клетка митническите инспектори установяват 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500л от същата течност.

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 25 Отговор
    Добре са направили, за някакви си 40ст по-ниска цена на литър, хората пощуряват и подхранват сивата икономика. Почти пред всеки блок има такива, които зареждат от туби, които пък са им продадени от някой, който ги е отчислил като изразходвани, а всъщност не са. Така всеки купуващ подобни туби трябва да помисли защо пътят му не е изчистен, защо не са сложили достатъчно асфалт при ремонта, защо влаковете все са счупени и все фирмите са на загуба.

    Коментиран от #2, #6, #8, #10

  • 2 Бай Иван Майсторо

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    А защо заплатата му е 200€ на МЕСЕЦ, а не дневна надница.? Това дали се е питал човека а? Отворило!

    Коментиран от #5

  • 3 ДАААА

    3 18 Отговор
    Ето ги изчезващите по 40 тона гориво на ден от ЛУКОЙЛ , продават се нелегално от БСП за да се плаща на ежедневно стачкуващи мързеливи олигофрени !

    Коментиран от #9

  • 4 Защото

    16 0 Отговор
    Аз също зареждам от един човек по 20-30 литра на седмица, защото не ми стигат парите! Дизела взимам на лев и 50, а качеството също е по-добро от на бензиностанцията! Преди взимах синя корабна, но я вдигнаха на 1,60
  • 5 гост

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Иван Майсторо":

    Значи ниската заплата според теб е основание за криминална дейност и измами на всички нива? Много умно, как никой не се е сетил да го прокара в правната система, защо не им го предложиш?
    За да открадне нафта от снегорина/трактор/камион и да отчете маршрут не се свършва работата както трябва: снегорина върви с вдигната дъска, трактора оре плитко и др., и аз това ти казвам: ти се радвай на 40ст. по-евтино гориво, макар и да има начин да не използваш колата, а после мисли защо си бил затънал посред нощ в някоя пряспа.

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Христо

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Стига се прави на философ! Кой те знае ква кръпка си ама тука ръсиш акъл. Хората нямат пари, горивата са скъпи, всеки гледа да пести от където може. Улицата ти щеше да е изчистена, настилката да е добра ако онея педали не разграбваха милиони годишни. Баба ти и дядо ти щяха да имат хубави пенсии ако бащите на днешните педали не ги бяха ограбили!

    Тея 40ст разлика са на литър, сметни каква е разликата на тон и не е ли по-добре тая разлика да иде за семейството, а не по сметката на ликойл?
  • 7 Справедлив

    11 0 Отговор
    Да проверят по колко ни удрят в литрите когато зареждаме,това май го забравиха или е нарочно
  • 8 Борис

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Гостенино в държава в която управлявана от крадци ,коментара ти е смешен.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И да са отишли парите в бюджета пак няма да има качествени пътища и пак няма да се чисти снега защото управляващите ще ги откраднат, както правят непрекъснато.
  • 11 Иво

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Хората ти обясняват, но ти тъпо и упорито си повтаряш едни и същи глупости. Наглец!
  • 12 Този продавач

    1 2 Отговор
    След като аз си изпържа картафите олиото го продавам на горките .
  • 13 Истината

    3 0 Отговор
    Против съм обаче тия крадливи политици крадът толкова че цялата държава да караме с такава нафта пак не можем да ги стигнем..ама не била качествена ми тя е същата и на бензиностанцията.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.