Last news in Fakti

29 Март, 2012 12:36 1 372 0

Злато и контрабандни авточасти в украински ТИР

  • "митници"-
  • агенция "митници"-
  • злато-
  • авточасти-
  • контрабанда-
  • украински-
  • тир
Злато и контрабандни авточасти в украински ТИР - 1
Снимка: Агенция "Митници"

238 укрити златни накити и 2 069 контрабандни авточасти откриха и задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово при проверка на ТИР с чуждестранна регистрация, съобщиха от Агенция „Митници”.

Товарният автомобил „МАН” с полуремарке е пътувал от Турция за Украйна през България. На българския граничен митнически пункт е извършена щателна митническа проверка на товара и превозното средство при съвместни действия със служителите на гранична полиция. При щателната проверка с рентгенова апаратура в два от палетните сандъка в полуремаркето на камиона митничарите засичат предмети с по-голяма плътност от декларираните.

Оказва се, че това са 2 069 бр. авточасти за различни марки и видове автомобили. Освен контрабандните авточасти, в шофьорската кабина на ТИР-а в чанта с документи са открити, опаковани в бяла хартия, 238 накити – пръстени, обеци, висулки и колиета, които според маркировките са от жълто и бяло злато с общо тегло 1,200 кг.

Шофьорът на камиона, украински гражданин, е задържан. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА