Last news in Fakti

31 Декември, 2018 21:30 2 476 2

Хванаха над половин милион нелегални опаковки с желирани фигури

  • желирани фигури-
  • митници

Стоката е задържана и подлежи на унищожаване под контрола на Митница Варна

Хванаха над половин милион нелегални опаковки с желирани фигури - 1

576 000 броя PVC опаковки, съдържащи желирани фигури с изображения на детски анимационни герои, задържа Митница Варна за нарушени права върху интелектуална собственост. Задържаната пратка е от общо 1 000 кашона с 20 400 кг бруто тегло.

Пратката е пристигнала в Пристанище Варна – Запад с контейнер от Китай. Подадена е митническа декларация за допускане до свободно обръщение с обявена стока в контейнера желирани фигурки, със страна на произход Китай. Изпращач на стоката е фирма от Китай. Получател е българска фирма.

По метода за анализ на риска, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка, която е извършена на 17.12.2018 г., в склад в гр. Девня, от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Варна, съвместно със служители от Гранично полицейско управление Варна. При проверката е установено, че върху опаковките са изобразени герои на „Disney“- Winnie The Pooh.

В изпълнение на Регламент /ЕС/ 608/2013 и Закона за марките и географските означения, Митница Варна е сезирала за случая официалните представители в България на правопритежателя на търговската марка. На 21.12.2018 г. е получено писмено потвърждение в Митница Варна, че задържаната стока нарушава права върху интелектуалната собственост на правопритежателя „Дисни Ентърпрайсиз Инк.“. Стоката е задържана и подлежи на унищожаване под контрола на Митница Варна, за сметка на правопритежателя на търговската марка.

От началото на 2018 г., Митница Варна е установила 151 случая на стоки, нарушаващи права върху интелектуална собственост. Задържани са общо 921 117 броя такива артикули, в изпълнение на законодателството на България и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДД

    7 0 Отговор
    точно така опаковките с желирани фигури трябва да се легализират иначе къде ще му излезе края?
  • 2 Мишо Бирата

    5 2 Отговор
    "Стоката е задържана и подлежи на унищожаване под контрола на Митница Варна, за сметка на правопритежателя на търговската марка."

    Ха-ха !
    Тоест ще изгърбят местният правопритежател на търговската марка да си плати унищожаването ... Ха-ха-ха - да бяха обявили\смутолевили ,че стоката е маркова щяха сами да си спестят $
    Ама хак да им е ! Нали са пазители на ВЕЛИКА ТЪРГОВСКА МАРКА walt disney